DESIRE GYM – Gim di Rumah Anda: Senaman Adalah Langkah Yang Baik

Pernahkah anda bermain-main dengan idea untuk menubuhkan  gim di rumah  untuk mengekalkan gaya hidup yang lebih sihat tetapi tidak tahu di mana untuk bermula? Jika begitu, maka Desire Gym Malaysia perlu menjadi persinggahan pertama anda. Pengalaman luas mereka dalam industri kecergasan akan membantu anda menyelaraskan proses menubuhkan gim peribadi. 

Desire Gym adalah pembekal berbangga dengan peralatan dan mesin gim yang terbaik untuk memudahkan rakyat Malaysia dalam usaha mencapai matlamat kecergasan mereka. Sama ada anda seorang pemula yang lebih suka senaman berintensiti rendah atau profesional yang suka senaman yang bertenaga, Desire Gym membantu anda. Di sini anda akan menemui semua jenis peralatan, itu juga, pada harga yang sangat berpatutan. Mereka membawa peralatan kekuatan, peralatan komersial dan peralatan kecergasan. 

Sebab utama untuk memilih Desire Gym adalah kualiti peringkat teratas. Jenama ini meneliti setiap produk dan komponennya dengan teliti untuk memastikan bahawa hanya peralatan terbaik yang boleh sampai ke gim anda di rumah.

Teruskan membaca untuk mengetahui bagaimana Desire Gym boleh membantu anda merealisasikan idea gim di rumah anda.

Mengenai jenama

Desire Gym telah wujud sejak 2014 dan telah membantu beberapa peminat kecergasan mencapai matlamat mereka. Pengalaman mereka menubuhkan gim komersial menjadikan mereka semua lebih boleh dipercayai untuk membimbing anda melalui penubuhan gim di rumah yang disesuaikan dengan keperluan anda. Selain itu, pasukan individu yang berdedikasi sentiasa bersedia untuk menyelesaikan pertanyaan anda dan membantu anda dengan apa sahaja yang anda perlukan. 

Jenama ini mempunyai visi yang bercita-cita tinggi untuk menjadi jenama pilihan untuk peralatan gim, jadi ia bekerja keras untuk mewujudkannya. Keseluruhan operasi adalah berdasarkan nilai teras kasih sayang, penghargaan dan kesihatan. 

Lihatlah peralatan sempurna yang terdapat di Desire Gym:

 • Plat Berat Barbell
 • Dumbel dan Rak
 • Stesen Multi Gym dan Sangkar
 • Bench Press dan Menara Kuasa
 • Bangku dan Rak Senaman
 • Aksesori Kekuatan
 • Treadmill
 • Basikal Senaman dan Jurulatih Salib
 • Plat Getaran dan Penguat Abs
 • Peralatan Daya Tahan
 • Seni mempertahankan diri
 • Aksesori Kecergasan
 • Kekuatan
 • Stesen Multi Gym
 • Berat Percuma
 • Mendayung dan Memanjat Tangga
 • Treadmill Komersil
 • Basikal Komersil

Cabaran mengendalikan keahlian kecergasan 

Kebanyakan daripada kita bersalah kerana membayar harga yang tinggi untuk keahlian di Anytime Fitness Malaysia atau Fitness First. Malangnya, bahagian yang sukar ialah tidak membayar yuran; ia mengheret diri anda ke gim secara keagamaan. Beberapa hari pertama kelihatan mudah kerana keseronokan melakukan sesuatu yang produktif; keengganan timbul selepas kepedihan itu bermula. 

Ia mahal

Perjanjian dengan keahlian ialah mereka perlu diperbaharui, yang menambah perbelanjaan bulanan anda. Kosnya berbaloi jika anda kerap menggunakan kemudahan tersebut dan mendapat hasil. Walau bagaimanapun, jika anda mendapati diri anda lebih kerap melangkau, maka ia tidak menghasilkan pelaburan yang bijak. 

Gim boleh sesak

Bagi kebanyakan orang, masa gim menyamai masa saya, tetapi mungkin terdapat keadaan di mana anda tidak mempunyai pilihan selain berinteraksi dengan individu lain. Orang ramai juga bermakna tempoh menunggu yang lebih lama. Kemasukan orang di gim mungkin membuatkan anda menunggu giliran menghidupkan mesin yang mengganggu aliran senaman anda. 

Masa yang menyusahkan

Waktu bekerja gim mungkin tidak sesuai dengan jadual anda yang padat. Mendapatkan diri anda untuk bersenam selepas hari yang memenatkan adalah satu cabaran yang tersendiri; perlu melakukannya pada waktu ganjil menjadikannya lebih sukar. 

Kelebihan mempunyai gim di rumah

Daripada membayar berulang kali yuran keahlian untuk Anytime Fitness Malaysia atau gim terkenal lain, anda harus mempertimbangkan untuk melabur dalam gim di rumah. Ia menawarkan lebih banyak fleksibiliti, dan kebaikan mengatasi keburukan. 

Bersenam mengikut masa anda sendiri

Sama ada anda lebih suka bermain gim pada waktu subuh atau tengah malam, persediaan gim di rumah memberi anda kebebasan untuk membuat jadual yang paling mudah. Anda terhindar daripada perlu menyusun semula sepanjang hari anda di sekitar waktu gim, yang menghalang anda daripada kehilangan motivasi.

Agak kos efektif

Tiada siapa yang mempunyai peralatan gim yang terletak di sekitar rumah, jadi pelan itu memerlukan anda untuk menyimpan wang tunai, tetapi ia adalah perkara sekali sahaja. Anda akan mendapat faedah yang tidak berkesudahan untuk tahun-tahun akan datang. Anda boleh memilih peralatan anda sendiri, tampil dengan rutin yang diperibadikan, dan elakkan bersosial jika anda mahu. Sebaliknya, anda boleh mengelak daripada persediaan yang rumit dan pergi  ke gim mini di rumah  jika bajet adalah terhad. 

Mempunyai ruang sendiri

Persekitaran dan suasana gim komersial mungkin tidak sesuai untuk anda, bertindak sebagai penyahmotivasi yang teruk. Dengan gim peribadi, anda mempunyai kebebasan untuk mereka bentuk ruang mengikut keutamaan anda. Ini mungkin tidak kelihatan seperti faktor yang patut dipertimbangkan, tetapi tiada siapa yang mahu menghabiskan masa berjam-jam di tempat yang tidak menarik minat mereka.

Elakkan orang ramai

Anda bukan sahaja boleh bersenam mengikut masa anda sendiri, tetapi anda juga boleh menjimatkan masa. Apabila bersenam di rumah, anda tidak akan menghabiskan masa yang berharga untuk berbual dengan orang ramai atau, lebih teruk lagi, menunggu giliran anda. Ia akan menjadi kawasan anda sendiri untuk mengemudi mengikut kesukaan anda.

Peralatan yang luar biasa di Desire Gym

Plat Getah Olimpik

Plat berat bersalut getah ini sesuai untuk latihan kekuatan. Ia mempunyai lubang tengah dengan diameter 5 cm untuk dimuatkan dengan selamat pada barbell anda. Anda boleh mendapatkannya dalam lima berat berbeza: 2.5 kg, 5 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg dan 25 kg.

Basikal Berputar 8.5

Jurulatih elips yang luar biasa ini akan membantu anda mendapatkan bentuk badan dalam masa yang singkat! Ia dilengkapi dengan monitor yang memastikan anda dikemas kini tentang masa, kelajuan, jarak dan bilangan kalori yang dibakar. Selain itu, ia dilengkapi dengan tempat duduk boleh laras dan bar hendal untuk memastikan keselesaan maksimum dan bentuk yang baik. Anda juga mempunyai kawalan ke atas rintangan berbasikal dan pilihan untuk berhenti kecemasan. Ia juga disertakan dengan waranti selama setahun. Senarai ciri ini tidak berkesudahan, jadi pastikan anda menyemaknya di tapak web Desire Gym untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Treadmill 4.0 AC

Treadmill komersial ini akan menjadi tambahan hebat kepada gim di rumah anda. Paparan lanjutan menjejaki masa, kelajuan, jarak, kalori terbakar, kadar denyutan jantung dan kecenderungan. Julat kelajuan untuk treadmill ini adalah antara 0.8 hingga 20 km/j, dan puncak motor ialah 4.0 HP AC. kecondongan juga boleh diubah daripada 0% kepada 15%. 

Gim Atome x Desire

Bahagian terbaik tentang memilih Desire Gym ialah kualiti yang tiada tandingan dan produk harga yang sederhana. Anehnya, terdapat satu lagi kelebihan yang menjadikan peralatan gim mereka yang kukuh lebih mampu milik, iaitu  Atome .

Desire Gym  adalah antara salah satu daripada 15,000 rakan kongsi Atome, dan anda akan mendapat manfaat daripadanya. Ia adalah aplikasi pembayaran mesra pengguna yang membahagikan bil anda kepada tiga pembayaran yang sama yang dibayar pada selang masa yang tetap. Pembayaran ini adalah bebas daripada faedah, dan selang waktu dijarakkan untuk memudahkan maksimum.

Anda boleh menggunakan Atome untuk membayar di mana-mana jenama gabungan, seperti Nike, ASICS, Lenovo, Lenskart, dll. Kebanyakan kedai menawarkan diskaun dan baucar eksklusif kepada pembeli Atome. Begitu juga, semua ahli baharu layak mendapat diskaun bernilai RM15 pada bil minimum RM50. Untuk mendaftar, muat turun aplikasi Atome ( dapatkan di sini ) dan buat akaun percuma. 

Imbas kod QR untuk memuat turun apl Atome
Imbas QR untuk memuat turun apl Atome

Bagaimana cara membayar dengan Atome?

 • Pilih Atome sebagai kaedah pembayaran semasa mendaftar keluar.
 • Log masuk ke akaun Atome anda atau buat yang baharu.
 • Masukkan jumlah bil anda dan gunakan kod diskaun yang tersedia.
 • Semak jadual pembayaran dan buat pembayaran pertama.
 • Pakej akan dihantar ke alamat anda.
 • Aplikasi akan secara automatik mengenakan bayaran berikut kepada kad debit atau kredit yang telah anda pautkan ke akaun Atome anda.

Kita mengutamakan tanggungjawab lain daripada kesihatan kita sedangkan ia sepatutnya sebaliknya. Kita berhutang kepada badan kita untuk menjaga mereka, dan apakah cara yang lebih baik untuk berbuat demikian daripada mencipta gim di rumah dan makan dengan penuh perhatian? Desire Gym Malaysia berbesar hati untuk membantu anda dalam perjalanan peningkatan diri ini. Pastikan anda menggunakan Atome untuk pelan pembayaran yang mesra bajet!

Main keywords of the article:

Diskaun sebanyak RM15 untuk pembelian pertama
Hak cipta 2023 Atome. Hak cipta terpelihara.