Katil Sofa DoYoung – Cara Pintar untuk Menjimatkan Ruang Bilik

DoYoung percaya dalam mencipta rumah yang cantik dan menyenangkan dari segi estetika. Koleksi perabot dan hiasan rumah pilihan tangan mereka membolehkan anda mengubah ruang anda menjadi syurga moden dan berfungsi. Dengan DoYoung, pengalaman menghias rumah anda adalah mudah, menyeronokkan dan memberi inspirasi.

DoYoung Malaysia menawarkan produk merentasi kategori yang berbeza, termasuk meja, tempat duduk, storan, katil, dll. Item perabot DoYoung yang popular ialah katil sofa yang membolehkan pelanggan menjimatkan ruang sambil menikmati keselesaan tidur di atas katil. Dalam artikel ini, kami akan bercakap tentang katil sofa dan bagaimana ia boleh meningkatkan ruang anda. Kami juga akan membincangkan perkara yang DoYoung tawarkan dan cara anda boleh membeli dari kedai mereka tanpa membayar bayaran pendahuluan penuh.

Apakah katil sofa? 

Katil sofa ialah barang perabot pelbagai fungsi yang boleh digunakan sebagai sofa atau sofa dan boleh dibuka atau dibuka untuk membentuk katil. Biasanya, terdapat bingkai logam di bawah kusyen sofa bersama-sama dengan tilam nipis yang terkeluar semasa anda menarik keluar bingkai bawah. 

Katil sofa adalah pilihan popular di kalangan pelanggan kerana mereka mendapat dua perabot yang berfungsi dengan harga satu. Selain itu, bagi mereka yang tinggal di pangsapuri kecil atau mempunyai ruang tamu yang terhad,  katil sofa tunggal  boleh menjadi tambahan yang diperlukan oleh rumah mereka.

Mengapa orang suka katil sofa?

Berikut ialah beberapa sebab membeli katil sofa adalah keputusan yang bijak.

 • Ia dilengkapi dengan ciri penjimatan ruang 
 • Ia boleh ditukar menjadi katil dengan mudah, jadi anda sentiasa mempunyai ruang tidur tambahan untuk tetamu dan rakan semasa menginap.
 • Anda tidak perlu melabur dalam katil tetamu.
 • Ia berfungsi sebagai sofa pada waktu siang dan katil pada waktu malam, membolehkan anda ruang yang cukup untuk bergerak di dalam bilik pada waktu siang.

Kelebihan menggunakan katil sofa

Mari kita lihat kelebihan katil sofa dengan lebih terperinci.

Mereka menawarkan penyelesaian dua dalam satu

Anda membeli satu perabot yang memenuhi dua fungsi berbeza- iaitu salah satu faedah yang paling jelas apabila membeli katil sofa. Memandangkan ia berfungsi dengan sempurna sebagai sofa, ia boleh berfungsi sebagai elemen tempat duduk utama di ruang tamu anda, dan jika anda ingin menjadi lebih selesa semasa malam wayang, anda boleh mengubahnya menjadi katil. Dengan katil sofa di dalam rumah, anda tidak perlu risau untuk menarik tilam setiap kali tetamu singgah.

Mereka mudah di poket

Jika anda ingin membeli sofa dan katil, kemungkinan besar harga katil sofa akan lebih rendah daripada kos gabungan kedua-duanya. Dengan cara ini, melabur dalam katil sofa adalah lebih bijak kerana anda boleh menjimatkan banyak wang.

Anda boleh menjimatkan ruang bilik

Salah satu sorotan yang paling menjanjikan menggunakan katil sofa ialah banyak ruang yang boleh anda jimatkan. Daripada mendedikasikan sebahagian daripada rumah anda untuk menyediakan bilik tetamu, anda boleh menghiasi bilik dengan cara yang anda mahu dan hanya menambah katil sofa apabila anda memerlukannya. Kedua, katil boleh memuatkan hampir keseluruhan bilik jika anda tinggal di ruang yang kecil- dengan menambah  sofa katil siang ; anda boleh menjimatkan ruang berharga untuk pergerakan.

Terdapat pelbagai reka bentuk untuk dipilih

Hanya kerana katil sofa moden sangat berfungsi tidak bermakna anda perlu berkompromi dengan estetika bilik. Ia boleh didapati dalam saiz dan gaya yang berasingan, dan anda boleh mencari dengan mudah yang sepadan dengan palet dan gaya hiasan bilik anda.

Kelemahan menggunakan katil sofa

Terdapat sebab mengapa katil dan sofa masih dibina dan dijual secara berasingan. Walaupun katil sofa mempunyai beberapa kelebihan, ia juga mempunyai beberapa kelemahan yang tidak boleh kita abaikan.

Mereka tidak tenang seperti katil tradisional

Katil sofa selesa seperti sofa dan katil, tetapi jika anda membandingkannya dengan katil tradisional, ia mungkin kurang dari segi keselesaan. Jadi walaupun ia adalah penyelesaian yang bagus jika anda mempunyai tetamu sekali-sekala, ia tidak sesuai untuk kegunaan harian. Walau bagaimanapun, jika anda meletakkan wang ke dalam yang berkualiti tinggi dengan bingkai yang boleh dipercayai dan tilam yang baik, anda hampir tidak dapat membezakannya.

Mereka lebih besar berbanding dengan sofa

Katil sofa mempunyai bingkai tambahan di bawah kusyen, membolehkannya berubah menjadi katil. Walau bagaimanapun, bingkai itu menambah berat kepada struktur keseluruhan, jadi ia tidak semudah memindahkannya berbanding sofa tradisional.

Pengenalan kepada DoYoung

DoYoung Malaysia ialah sebuah kedai yang memfokuskan kepada reka bentuk yang baik dan kualiti yang sangat baik. Terdiri daripada pasukan muda, bertenaga dan bersemangat, jenama ini mewakili yang terbaik dalam reka bentuk perabot Malaysia dan antarabangsa. Syarikat ini mempunyai misi “mengubah rumah menjadi rumah yang cantik,” dan itulah sebabnya anda boleh menemui pelbagai jenis perabot moden dan bergaya serta reka bentuk hiasan rumah di tapak web mereka. Kedai dalam talian DoYoung adalah mesra pengguna dan menawarkan pengalaman membeli-belah bersepadu tanpa kerumitan. Wakil perkhidmatan pelanggan mereka sentiasa bersedia untuk membantu anda dalam apa jua cara yang anda perlukan, yang merupakan mata tambah. 

Lihatlah kategori produk yang anda boleh temui di DoYoung.

 • Meja (makan, pejabat, kaunter & bar, konsol, solek, tepi, kopi)
 • Tempat duduk (sofa & katil sofa, kerusi santai, bangku, kerusi kaunter & bar, kerusi kerja & pejabat, bangku)
 • Storan (papan sisi & dada, kabinet kasut, kabinet dinding & rak, unit TV, rak buku & rak, meja sisi katil, storan dapur, rak pakaian)
 • Katil (bingkai katil upholsteri, bingkai katil kayu)
 • Luaran (meja, bangku & ottoman, kerusi, storan, kopi & meja sisi, sofa & kerusi berjemur)
 • Hiasan (permaidani, cermin & jam, pencahayaan, seni & arca, linen katil & tuala, langsir & bidai, kusyen & sarung, pinggan mangkuk & bakul)

Semua produk yang anda temui di DoYoung dipilih sendiri dan dipilih susun terutamanya untuk menyampaikan prestasi dan kefungsian tinggi. Mereka mempunyai e-kedai, tetapi anda juga boleh membeli-belah dari kedai fizikal mereka di lokasi ini:

 • 119B, Jalan Makloom, 10150 Georgetown, Penang., Pulau Pinang
 • No.10, Jalan Elektron U16/E, Denai Alam, 40160 Shah Alam Selangor., Selangor

DoYoung ialah salah satu jenama rakan kongsi Atome

DoYoung Malaysia  telah bekerjasama dengan Atome untuk membawa pelanggannya pelan pembayaran yang fleksibel yang boleh menjadikan pengalaman membeli-belah mereka lebih menyeronokkan. Sebagai peniaga rakan kongsi Atome, semua pembelian dari kedai DoYoung boleh dibahagikan kepada tiga bahagian, yang mana yang pertama dibayar pada masa jualan manakala dua lagi ditangguhkan ke bulan-bulan berikutnya. 

Meneroka dunia Atome yang menarik

Atome  ialah syarikat beli sekarang bayar kemudian yang beroperasi di lebih sepuluh pasaran, termasuk Singapura, Malaysia, Filipina, Tanah Besar China dan Vietnam. Dengan lebih 15,000 peniaga rakan kongsi yang bekerja bersama apl pembayaran, pengguna Atome boleh mengakses beribu-ribu produk dan perkhidmatan berkualiti tinggi merentas fesyen, gaya hidup, rumah, pakaian dan banyak lagi.

Dengan Atome, pilihan membeli-belah anda tidak berkesudahan. Hanya muat turun aplikasi ( dapatkan aplikasi ) dan buat akaun. Setelah diluluskan, anda boleh mengakses semua pedagang dalam talian dan luar talian yang bekerja dengan Atome. Nikmati faedah pembayaran bulanan tanpa menekankan tentang bayaran pendahuluan yang besar dengan apl ini. Anda juga mendapat baucar alu-aluan potongan RM15 jika anda memuat turun aplikasinya sekarang. 

Imbas kod QR untuk memuat turun apl Atome
Imbas QR untuk memuat turun apl Atome

Cara membayar di DoYoung dengan Atome

 1. Imbas kod QR daripada apl Atome untuk pembelian dalam kedai.
 2. Pilih Atome sebagai kaedah pembayaran kegemaran anda semasa mendaftar keluar dari kedai dalam talian DoYoung.
 3. Masukkan butiran anda apabila diubah hala dan teruskan.
 4. Bayar bahagian pertama bil anda dan nikmati pembelian anda!
 5. Jumlah baki bil boleh dibayar pada bulan-bulan berikutnya.

Beli katil sofa daripada DoYoung dengan pelan fleksibel Atome

Adakah anda ingin menambah perabot pelbagai fungsi seperti katil sofa ke ruang tamu anda? Jangan hilang tidur atas tanda harga kerana dengan Atome, anda boleh membahagikannya mengikut bajet bulanan anda. Jadi jika anda ingin melabur dalam produk yang serupa dengan katil sofa Ikea, DoYoung mempunyai banyak pilihan yang boleh anda pertimbangkan. 

Meriahkan ruang tamu anda dengan katil sofa moden dan praktikal dengan pelan bulanan Atome yang mudah dan tanpa faedah.

Main keywords of the article:

Penulis jiatongma

Hak cipta 2023 Atome. Hak cipta terpelihara.