Cocomi: Tiba Masanya untuk Memilih Jam Tangan Kegemaran Baharu Anda

Jika ada satu jenama yang menawarkan koleksi  jam tangan berjenama yang serba boleh untuk lelaki dan wanita, ia adalah  Cocomi. Tidak kira apa gaya jam tangan pilihan anda, anda akan menemuinya di sini. 

Jam tangan adalah bahagian penting dalam pakaian anda, kerana ia melakukan tugas yang hebat untuk menaikkan rupa. Mempunyai koleksi peribadi yang banyak yang melengkapkan gaya unik anda amat berguna. Anda boleh memilih satu dengan pakaian anda pada hari itu. Tetapi itu tidak bermakna anda tidak boleh memakai jam tangan yang sama setiap hari; jika dipilih secara strategik, yang sesuai melakukan kerja yang sama baiknya. 

Cocomi adalah rumah kepada koleksi jam tangan dan barang kemas yang sangat diidamkan yang dihasilkan oleh jenama terkemuka dunia. Bahagian terbaik tentang memilih Cocomi ialah fleksibiliti dan kemudahan. Daripada bersusah payah melayari pelbagai kedai, anda boleh membeli-belah di kedai dalam talian Cocomi Malaysia dari keselesaan rumah anda. 

Di Cocomi, anda akan menemui produk yang luar biasa daripada jenama berikut: August Berg, Bering, BOSS, Calvin Klein, Coach, Daniel Wellington, HUGO, Lacoste, Maserati, MVMT, Olivia Burton, Scuderia Ferrari, Sector, Tommy Hilfiger dan Trussardi. 

Mengenai jenama

Bersama Malaysia, Cocomi telah mencipta nama di Singapura dan Vietnam; ia memenuhi asas pelanggan yang besar. Keaslian, keterjangkauan, kepelbagaian dan kemudahan Cocomi adalah faktor yang membezakannya daripada yang lain. Selain menjual jam tangan untuk lelaki dan wanita, jenama ini mempunyai koleksi uniseks dan kanak-kanak. Jam tangan dan barang kemas Cocomi merupakan hadiah yang sempurna. Beberapa gaya sohor kini ialah jam tangan automatik, jam tangan hitam klasik, jam tangan seramik, jam tangan digital, jam tangan putih murni, jam tangan emas tradisional dan jam tangan emas mawar. Di samping itu, koleksi aksesori Cocomi Malaysia terdiri daripada tali Apple Watch, cermin mata Biru Cahaya, gelang tangan, azimat dan loket, anting-anting, rantai, cincin, cermin mata hitam dan manset.

 • Jam Tangan Wanita Sunray Emas Kuning Emas Setiap Hari Chiara Ferragni
 • Olivia Burton Under The Sea Ombre Blue To Lilac Mop Jam Tangan Wanita
 • Jam Tangan Wanita Tommy Hilfiger Naomi Light Rose Gold
 • Jam Tangan Lelaki Daniel Wellington Klasik Putih 36mm
 • Jam Tangan Lelaki Kelabu Gelang Pautan Calvin Klein
 • Jam Tangan Lelaki Tommy Hilfiger Grey

Perbezaan antara jam tangan lelaki dan wanita 

Sekarang tahun 2022, dan orang ramai secara beransur-ansur meninggalkan stereotaip dan norma jantina, termasuk yang berkaitan dengan jam tangan. Anda boleh memakai apa sahaja yang anda mahu, sama ada jam tangan, kasut atau pakaian. 

Walaupun begitu, terdapat beberapa faktor yang membantu anda membezakan jam tangan yang direka untuk sama ada jantina. Dengan jenama terkenal seperti Fossil, Casio, Rolex, Tissot dan Coach, anda akan dapati bahawa siri jam tangan mereka untuk lelaki dan wanita mempunyai variasi yang berbeza antara mereka. 

Saiz dail

Anda akan perasan bahawa kawasan dail dalam jam tangan lelaki lebih besar dan lebih menonjol. Sebaliknya, muka jam tangan wanita cenderung bersaiz lebih kecil. 

Dimensi tali 

Memandangkan wanita mempunyai pergelangan tangan yang lebih ramping, jam tangan mereka dibuat dengan tali yang lebih pendek. Sebaliknya, tali pada jam tangan lelaki lebih panjang untuk muat dengan selesa pada pergelangan tangan yang lebih luas. Selain itu, tali yang dibuat untuk wanita mempunyai lebar yang lebih nipis, sama ada logam atau kulit. Perkara sebaliknya berlaku untuk jam tangan lelaki. 

Penampilan

Anda akan perasan bahawa jam tangan yang direka untuk wanita lebih elegan. Mereka juga disematkan dengan beberapa bling. Koleksi lelaki biasanya menampilkan potongan yang lebih mencolok yang pasti menarik perhatian anda, dengan dail yang lebih besar dan trim tebal. 

ciri-ciri

Jam tangan untuk lelaki lebih teknikal dari segi penampilan. Beberapa bahagian dilengkapi dengan ciri seperti GPS atau pengecasan solar. Mereka juga mempunyai beberapa dail yang lebih kecil untuk tujuan yang berbeza. Sebaliknya, jam tangan untuk wanita berada di bahagian yang canggih, bertatahkan kristal atau dihiasi dengan ukiran. 

Paling Laris di Cocomi

Jam Tangan Wanita Biru Tommy Hilfiger Naomi

Jam tangan ini mempunyai dail sinar matahari, aksen logam dan tali rantai gaya gelang. Dail biru yang indah mengikat reka bentuk bersama-sama dan menambah pop warna yang bertenaga. Jika anda menyukai reka bentuk minimalis, anda akan jatuh cinta dengan yang ini.

Olivia Burton Sunflower White Mop & Jam Tangan Wanita Bercetak Bunga

Jam tangan pernyataan ini akan menoleh setiap kali anda memakainya. Dail bercetak bunga memaparkan bunga matahari kuning yang cantik pada latar belakang putih, mewakili keyakinan. Tali dan sarung dibuat dalam keluli bersalut emas untuk rupa yang digilap. Jam tangan berani ini akan menjadi tambahan yang sangat baik pada koleksi jam tangan anda. 

Bering Ceramic Black 39 mm Jam Tangan Lelaki

Jam tangan yang kukuh ini mempunyai tali seramik kelabu dan bekas keluli tahan karat hitam. Dailnya juga berwarna hitam dan mempunyai corak papan dam di atasnya. Penjajaran kelabu dengan hitam menghasilkan karya yang kelihatan hebat. Ia datang dengan penambahan kristal nilam yang ketara.

Jam Tangan Lelaki Maserati Epoca White & Silver Matt 

Jam tangan automatik yang unik ini mempunyai dail putih dan perak dalam kemasan matt. Penampilan unik pusat menjadikan jam tangan ini menonjol; anda akan terpukau. Tali perak dibuat menggunakan jaring keluli tahan karat, dan jam tangan kalis air pada 10 ATM.

Cocomi x Atome

Cocomi Malaysia menawarkan anda koleksi jam tangan yang tulen dan bergaya, dan ia juga memastikan anda mampu membayar jam tangan kegemaran anda dengan selesa. 

Jenama ini adalah rakan kongsi  Atome, sebuah aplikasi pembayaran revolusioner. Ia membahagikan jumlah bil kepada tiga pembayaran yang sama yang kemudiannya dibayar pada selang masa yang dijadualkan. Perkara yang paling luar biasa ialah pembayarannya tanpa faedah. Anda hanya perlu membayar jumlah yang dibelanjakan. 

Atome juga boleh digunakan untuk membayar barangan dan perkhidmatan di lebih 15,000 jenama lain, seperti Lenovo dan Nike. Satu lagi perkara hebat untuk pembeli Atome ialah tawaran nilai eksklusif dan baucar yang ditawarkan oleh jenama gabungan. Ia benar-benar menjadikan segala-galanya lebih mudah diakses oleh pengguna. 

Proses pendaftaran agak mudah; apa yang anda perlu lakukan ialah memuat turun aplikasi dan mencipta akaun percuma. Aplikasi mesra pengguna berfungsi dengan peranti Android dan iOS, dan anda boleh mendapatkannya daripada  tapak web rasmi Atome, Google Play Store atau App Store. 

Pengguna baharu diberi ganjaran diskaun alu-aluan bernilai RM15 pada bil minimum RM50 untuk digunakan pada pembelian pertama Atom. Anda boleh memanfaatkannya apabila membeli-belah di Cocomi.

Bagaimana untuk membuat pembayaran dalam talian dengan Atome? 

 • Pilih Atome sebagai kaedah pembayaran semasa daftar keluar. 
 • Log masuk ke akaun Atome anda atau buat yang baharu. 
 • Masukkan jumlah kos pembelian anda. 
 • Gunakan kod diskaun. 
 • Pergi melalui jadual pembayaran dan buat pembayaran pertama. 
 • Jenama akan menghantar pakej anda. 
 • Dua pembayaran seterusnya akan dicaj secara automatik kepada kad kredit atau debit yang dipautkan. 

Satu-satunya tujuan jam tangan bukanlah untuk memberitahu masa; kami mempunyai telefon bimbit untuk itu; sebaliknya, ia menjadikan tambahan bergaya pada ensemble anda. Anda boleh mencampur dan memadankan jam tangan yang berbeza dengan pakaian yang berbeza dan menyerlahkannya setiap hari. Melabur dalam beberapa bahagian yang baik, dan anda akan ditetapkan selama bertahun-tahun. Terokai Cocomi Malaysia untuk mendapatkan semua jam tangan anda, terutamanya jika anda membeli satu untuk kali pertama. 

Main keywords of the article:

Diskaun sebanyak RM15 untuk pembelian pertama
Hak cipta 2023 Atome. Hak cipta terpelihara.