Rawatan rambut Malaysia: tengok apa yang Sasa jual untuk rawatan rambut

Penulis Starry

Jan 12 2022

Rawatan rambut mudah diabaikan oleh orang ramai. Adalah penting untuk memanjakan diri anda sekali-sekala, sama ada menikmati croissant karamel yang anda ambil dari diet anda beberapa minggu lalu atau menikmati hari mewah di spa. Walau bagaimanapun, apabila ia berkaitan dengan penjagaan diri, rawatan rambut biasanya tidak berada di bahagian atas senarai. Kami kerap mengabaikan rambut kami, yang tertakluk kepada penggayaan haba, warna rambut dan produk rawatan rambut lain yang dimuatkan secara kimia (kononnya). Kita mungkin merosakkan rambut kita dalam pelbagai cara, sama ada dari berenang setiap hari atau hanya di bawah sinar matahari tanpa perlindungan. Kami mempunyai pelbagai permintaan rambut, mulai daripada mengawal rambut keriting hingga menipiskan rambut yang mengental, dan kami telah mencuba hampir setiap produk rawatan rambut di bawah bumbung untuk menjadikan rambut kami licin dan berkilau.

Mengapa saya memerlukan produk rawatan rambut? Punca kerosakan rambut

Keguguran rambut (alopecia) boleh bersifat sementara atau tidak dapat dipulihkan, dan ia hanya boleh menjejaskan kulit kepala anda atau seluruh badan anda. Ia mungkin disebabkan oleh gangguan perubatan, warisan, perubahan hormon, atau ia boleh menjadi aspek penuaan biasa. Kebotakan biasanya ditakrifkan sebagai keguguran rambut yang ketara dari kulit kepala. Penyebab keguguran rambut yang paling biasa adalah keguguran rambut keturunan seiring dengan peningkatan usia. Ramai orang biasanya lebih suka membiarkan keguguran rambut mereka menjadi lebih teruk dan belajar untuk hidup dengannya. Orang lain mungkin cuba mengaburinya dengan kosmetik, potongan rambut, topi atau tudung lain. Orang ramai juga boleh memilih salah satu daripada pelbagai rawatan untuk mencegah keguguran rambut tambahan atau untuk merangsang pertumbuhan semula rambut. Antara punca keguguran rambut wanita yang paling lazim adalah seperti berikut:

  • Produk dan penggayaan rambut.
  • Menyikat rambut terlalu banyak.
  • Panas dan kekurangan kelembapan.
  • Diet yang tidak baik.
  • Tekanan.
  • Mengikat rambut dengan ketat.

Bincangkan punca keguguran rambut anda dan pilihan rawatan dengan doktor anda sebelum mempertimbangkan rawatan keguguran rambut.

Barisan produk rawatan menenangkan rambut dan rawatan rambut Sasa di Malaysia

Mari lihat beberapa produk rawatan rambut yang ditawarkan oleh SaSa Malaysia.

Minyak Rambut Amino Mason The 2nd Recipe 100ml (Ex-Moist)

Amino Mason Moist Hair Oil berfaedah untuk mencegah kerosakan haba, mengurangkan elektrik statik dan mencegah keriting. Minyak Rambut Bekas Lembap boleh digunakan sebelum mengeringkan rambut anda untuk mengelakkannya daripada kerosakan haba. Ia juga boleh digunakan jika anda merasakan rambut anda tidak dapat dikawal dan memerlukan sedikit perhatian.

Pati Salutan Rambut Inai Flor de Man 120ml

Bahan botani tulen menghilangkan bahan pencemar dan minyak berlebihan tanpa menyengat kulit kepala. Ekstrak henna botani komponen Ceramide menyediakan lapisan pelindung untuk menyuburkan dan menyembuhkan silikon rambut melicinkan dan melembutkan rambut. Ia melindungi rambut daripada kerosakan alam sekitar dan sesuai untuk rambut yang diwarnakan dan dirawat secara kimia.

Mandom Corp Lucido-L Argan Rich Oil Rawatan Rambut Minyak Kaya Lembapan 60ml

Melembapkan rambut anda dan memberikannya kilauan berkilat yang pasti menjadi iri hati semua orang yang melihat rambut anda yang sempurna. Ia juga membaiki rambut rosak dan rambut bercabang serta menyediakan rawatan menenangkan rambut yang mendalam. Ia melindungi rambut anda daripada kerosakan haba dan juga daripada sinaran UV yang berbahaya.

Rawatan Krim Susu Amino Mason Resipi Ke-2 Isi Semula 400ml (Lembap)

Dengan 18 jenis Asid Amino berkuasa yang berbeza, Rawatan Krim Susu Amino Mason memulihkan tenaga dalam setiap helaian rambut. Ia boleh membantu memulihkan rambut anda dalam pendekatan yang lebih maju berkat formula yang diperakui dan diperakui kualitinya.

Pek Rambut Daeng Gi Meo Ri Vitalizing Nutrition Hair 35g

Ia mengandungi lapan sebatian herba oriental yang telah lama diakui bermanfaat untuk rambut, seperti ginseng, kulit morus, Cnidium, dan foxglove, serta bahan herba oriental yang ditapai tambahan untuk memberi nutrisi kepada rambut yang lemah oleh faktor yang berbeza. Menyediakan rawatan menenangkan rambut yang menambah kelicinan rambut anda dan menghalang kerosakan rambut daripada pelbagai unsur.

Lebih lanjut mengenai SaSa Malaysia

SaSa Malaysia ialah syarikat kosmetik yang berpangkalan di Asia. Kumpulan outlet SaSa Malaysia kini mengendalikan lebih 270 cawangan di seluruh Asia, menjual lebih 700 jenama kosmetik, penjagaan kulit, wangian dan produk rambut, termasuk lebih 180 nama tanda dagangan dan jenama global yang lain. Melalui model ‘kedai khusus kosmetik sehenti’ yang telah dicuba dan benar, SaSa memberikan penggunanya hanya kualiti tertinggi. Kumpulan SaSa menggaji sejumlah besar pekerja, 4,700 di Asia Pasifik sahaja. Sasa telah berkembang menjadi penjual individu terkemuka di Asia bagi barangan kosmetik berkualiti tinggi, kerana pengalaman lebih daripada 39 tahun dalam penjualan kosmetik dan sokongan pelanggan yang komited dan setia.

Atome & Sasa

Jika anda sedang mencari cara untuk membayar pembelian anda daripada SaSa, kami cadangkan anda melakukannya melalui Atome. SaSa ialah salah satu peniaga rakan kongsi Atome dan menggunakan apl Atome; anda boleh memecahkan pembelian anda daripada SaSa dengan lancar kepada tiga pembayaran bulanan tanpa faedah.

Apl Atome

Atome ialah apl pembayaran (muat turun apl) yang menyediakan penggunanya pengaturan pembayaran yang boleh disesuaikan. Anda boleh membahagikan pembelian anda dari kedai SaSa Malaysia kepada tiga pembayaran tanpa faedah menggunakan aplikasi Atome. Dengan cara ini, anda boleh menguruskan belanjawan anda tanpa perlu risau tentang membayar pembelian anda dengan segera – anda mempunyai tiga bulan untuk membayar! Atome mempunyai permulaannya di Singapura, dan ibu pejabatnya juga terletak di sana. Atome kini bekerjasama dengan lebih 10,000 peniaga dan beroperasi di 10 lokasi di seluruh dunia. Lebih lanjut mengenai Atome dan beli sekarang bayar kemudian. Membayar pembelian anda daripada Sasa menggunakan Atome

  • Semasa mendaftar keluar, pilih Atome sebagai pilihan pembayaran pilihan anda.
  • Log masuk ke akaun Atom anda. Jika anda tidak mempunyai satu, buat satu.
  • Bayar satu pertiga daripada jumlah bil. Anda boleh membayar baki jumlah itu pada bulan-bulan berikutnya.

Main keywords of the article:

Diskaun sebanyak RM15 untuk pembelian pertama
Hak cipta 2023 Atome. Hak cipta terpelihara.