Biar 88 Pets Mart Beritahu Anda Cara Mencuci Keringkan Anjing Anda untuk Mengelakkan Percikan

88 Pets Mart  menawarkan rangkaian syampu kering untuk memberi anjing anda mandi cepat. Pernahkah anda ingin mencuci anjing anda dengan teliti tetapi tidak mempunyai masa untuk berbuih, menggosok dan mengeringkan? Atau mungkin haiwan kesayangan anda tidak suka mandi, dan anda memerlukan alternatif untuk hari-hari apabila anda tidak mempunyai tenaga untuk mengejarnya? Syampu kering adalah jawapan kepada masalah anda. 

Apa yang anda perlu lakukan ialah sapukan serbuk kering pada kot anjing anda dan gosokkannya dengan teliti. Syampu kering berkesan menghilangkan bau, serpihan, kotoran, sebum, kotoran najis dan lelehan mata. Ia melakukan kerja pembersihan yang baik seperti syampu biasa. Anda akan mempunyai anjing yang tidak berminyak, gebu dan bersih dalam tempoh yang singkat. 

Terdapat beberapa jenama yang menghasilkan syampu tanpa air, dan anda akan menemui yang terbaik di 88 Pets Mart. Baca bersama untuk mengetahui segala-galanya mengenai subjek itu. 

Bagaimana untuk mencuci kering anjing anda? 

 • Mulakan dengan menyahkusut bulu haiwan kesayangan anda dari kepala ke ekor. Pastikan anda membuat asal setiap simpulan supaya produk boleh sampai ke akar. 
 • Ambil formula kering dan sapukan pada bulu anjing anda, pastikan ia tidak masuk ke dalam mata, hidung dan mulut mereka. Kaedah aplikasi yang paling berkesan ialah membuat bahagian dan menggosok produk ke dalamnya, satu demi satu. Dengan cara ini, tiada bahagian yang akan terlepas. 
 • Langkah seterusnya memerlukan anda memastikan syampu kering menyaluti semua bulu anjing anda secara sekata, sehingga ke akar dan kulit. Ini boleh dilakukan dengan mengurutnya secara menyeluruh dengan jari anda. Anjing dengan kot berganda memerlukan anda untuk melakukan kerja tambahan. Sebaliknya, anda boleh menggunakan berus slicker. Pegang kot dalam satu tangan dan sikat ke hadapan dengan yang lain. 
 • Biarkan syampu kering dalam selama beberapa minit, bergantung pada arahan dan betapa kotornya anjing anda, kemudian sikat kot untuk kali terakhir. Ini akan mengeluarkan semua produk yang berlebihan bersama dengan kotoran dan gris.

Adakah syampu kering sesuai untuk anjing anda?

Jika anda tidak pasti tentang kekerapan memandikan anjing anda dengan syampu kering dan jika terdapat sebarang keburukan, yakinlah kerana kami di sini untuk memecahkan segala-galanya untuk anda. Seperti yang kita semua tahu, semuanya baik secara sederhana, dan begitu juga dengan syampu tanpa air. Selagi anda tahu perkara yang boleh dan tidak boleh dilakukan, tiada apa yang perlu dibimbangkan.

Jangan gunakan secara kekal

Syampu kering berfungsi dengan menyerap minyak, memerangkap kotoran, dan melawan bau untuk menjadikan bulu anjing anda berasa segar dan bersih. Tetapi ia tidak ke mana-mana. Ya, menyikat membantu mengeluarkan sebahagian produk, tetapi kebanyakannya kekal dalam kot bulu. Jadi anda boleh bayangkan keburukan penggunaan jangka panjang tanpa mandian alternatif. Penggunaan yang berlebihan boleh menghalang pori-pori dan kelenjar sebum, menghalang pengeluaran sebum, yang boleh menyebabkan masalah kulit dan peningkatan risiko jangkitan kerana sebum menawarkan perlindungan terhadap kuman.

Berhati-hati dengan mikroorganisma

Tidak seperti sabun dan air, syampu kering tidak mempunyai sifat antimikrob yang kuat, iaitu, ia hanya boleh menyingkirkan beberapa kuman, paling baik. Anda boleh bayangkan betapa bahayanya untuk haiwan kesayangan anda jika dibiarkan tanpa pengawasan. Basuh syampu tanpa air hendaklah diganti dengan mandian tradisional untuk membunuh bakteria berbahaya dan mencegah pembentukan.

Elakkan bahan berbahaya

Pasaran dipenuhi dengan pelbagai syampu kering, setiap satu mempunyai formulasi yang berbeza. Banyak produk dibuat menggunakan bahan kimia berbahaya yang mungkin menyebabkan kemudaratan yang teruk dan berpanjangan. Sentiasa pilih yang dibuat dengan bahan organik untuk memastikan haiwan kesayangan anda selamat.

Berhati-hati dengan mereka yang mendakwa menghentikan pengeluaran minyak

Minyak atau sebum yang dihasilkan oleh kelenjar sebum mempunyai banyak tujuan penting. Ia memastikan bulu dan kulit anjing anda sihat, menawarkan perlindungan terhadap mikroorganisma, menghalang kekeringan, dsb. Yang menghalang pengeluaran minyak berbuat demikian dengan menyekat liang dan kelenjar, faktor yang boleh membawa kepada keadaan kulit yang rumit dan penyakit lain. 

Adakah terdapat senarai ramuan?

Elakkan syampu atau sebarang produk lain yang tidak menyatakan bahan-bahan yang digunakan dalam formula. Anda tidak pernah tahu apa barangan jahat yang dijual kepada anda. 

Produk cucian kering di 88 Pets Mart

88 Pets Mart telah menjaga haiwan kesayangan anda sejak 1985. Ia menyediakan produk dan perkhidmatan penjagaan haiwan kesayangan premium untuk kucing, anjing, ikan dan haiwan kecil yang lain. Mereka mempunyai Hotel, Penjagaan Harian, Dandanan, Spa, Kolam Renang, Fotografi Haiwan Kesayangan dan Majlis Hari Lahir. 

Apabila bercakap tentang mandian kering, anda boleh mendapatkan semua keperluan daripada 88 Pets Mart. 

Syampu Bioline Dry Clean

Syampu kering ini membersihkan kot haiwan kesayangan anda dengan lembut tanpa perlu menggunakan air. Ia juga berfungsi untuk menghilangkan bau busuk, tidak kira betapa pedasnya. Anda mendapat kot yang rapi tanpa menghabiskan banyak masa atau tenaga. Syampu Bioline Dry Clean sesuai untuk anjing, kucing dan haiwan kecil yang lain. Bahagian yang terbaik ialah ia dibuat untuk kegunaan kerap dan selamat sepenuhnya.

88 Pets Mart berhampiran anda

Jika anjing anda tidak suka mandi, buat pesanan untuk syampu kering terbaik di tapak web 88 Pets Mart atau lawati kedai mereka.

PJ – Pusat Komersial Sunway Mas

20, Jalan PJU 1/3d, Pusat Komersial Sunway Mas, 47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia, Selangor, 47301

88 Pets Mart x Atome

88 Pets Mart bukan sahaja bagus untuk rakan berbulu anda tetapi juga untuk belanjawan anda, hasil kerjasamanya dengan  Atome

Beribu pejabat di Singapura dengan lebih 15,000 peniaga rakan kongsi dan tersedia di 10 pasaran, Atome menawarkan penggunanya pilihan dan kemudahan pilihan pembayaran yang fleksibel untuk pelbagai produk dan perkhidmatan. Aplikasi ini membolehkan pembeli membahagikan pembelian mereka ke atas tiga pembayaran bulanan tanpa faedah dengan mengimbas kod QR dalam kedai peruncit rakan kongsi atau semasa membuat pembayaran di tapak web. Dengan membahagikan pembayaran mereka, pengguna Atome akan dapat mengurus belanjawan mereka dengan lebih baik sambil menjadikan produk dan perkhidmatan berkualiti lebih mudah dicapai. 

Ahli baharu menerima baucar alu-aluan bernilai RM15, yang boleh diperolehi semasa pembelian Atome pertama anda dengan bil minimum RM50.

 • Lawati  laman web 88 Pets Mart dan tambahkan produk kegemaran anda pada troli.
 • Semasa daftar keluar, pilih Atome untuk membayar.
 • Log masuk ke akaun Atom anda.
 • Gunakan baucar yang ada.
 • Sila lihat jadual pembayaran.
 • Buat bayaran pertama di muka. 
 • Permohonan akan menguruskan pembayaran berikutnya dengan mengecajnya secara automatik ke kad debit atau kredit yang dipautkan.

Fikiran

Kita semua amat menyayangi haiwan peliharaan kita dan tidak mahukan yang terbaik untuk mereka. Percayalah; ia tidak menjadi lebih baik daripada 88 Pets Mart. Jenama ini adalah rumah kepada produk dan perkhidmatan yang luar biasa untuk rakan-rakan kecil anda yang berbulu. Pastikan untuk mendapatkan syampu kering anjing anda daripada mereka, kerana mereka hanya mempunyai produk asli.

Main keywords of the article:

Diskaun sebanyak RM15 untuk pembelian pertama
Hak cipta 2023 Atome. Hak cipta terpelihara.