L’OCCITANE Malaysia – Penjagaan Diri Semulajadi dengan Terbaik

Jun 29 2022

Banyak jenama badan dan penjagaan kulit baharu telah muncul sejak kebelakangan ini, tetapi L’OCCITANE en Provence telah melakukannya sejak 1976.

Fikiran, orang dan badan anda berhak mendapat semua cinta di dunia, melihat tekanan dan tekanan yang kita hadapi. Terdapat pelbagai bentuk; melancong, terapi, aktiviti fizikal, pemakanan sihat, hobi, penjagaan kulit, dan mandi lama. Pendek kata, apa-apa sahaja yang membuat anda benar-benar gembira. Bagi sesetengah orang, ia menjaga kulit, rambut, tangan dan badan mereka, dan di situlah L’OCCITANE masuk.

Jenama ini berasal dari Provence, Perancis dan membawa produk penjagaan rambut, kulit, badan dan tangan terunggul bersama-sama dengan wangian yang memabukkan untuk semua orang. Anda juga akan menemui produk inovatif untuk rumah anda!

Mengenai L’OCCITANE en Provence

Olivier Baussan ialah orang yang meletakkan asas jenama terkenal ini. Semuanya bermula dengan dia menyuling minyak pati rosemary dan menjualnya di pasaran tempatan. Dari masa ke masa pengeluaran berkembang daripada minyak kepada sabun dan krim. Ini berlaku pada tahun 1976, dan L’OCCITANE telah mengalami pertumbuhan eksponen sejak itu.

Objektif utama syarikat adalah untuk memelihara intipati alam semula jadi dengan memasukkannya ke dalam produk penjagaan kulit yang berkesan yang boleh memberi manfaat kepada orang ramai di seluruh dunia. Di L’OCCITANE, anda membayar untuk bahan-bahan terbaik yang diekstrak daripada sumber semula jadi, berbanding bahan kimia yang memudaratkan. Produk mereka mempunyai 200 bahan botani dalam kuantiti optimum untuk menyediakan badan, kulit dan rambut anda dengan unsur-unsur yang diperlukan. Anda akan menemui Almond, Cedrat, Cherry Blossom, Immortelle, Lavender, Meadow Sweet, dan komponen luar biasa lain pada senarai ramuan.

Semua yang dilakukan oleh kulit kita

Kulit kita adalah organ terbesar badan kita, dan sebagai lapisan pelindung paling luar, ia mengalami banyak haus dan lusuh setiap hari. Menjaga kulit seseorang adalah penting kerana ia perlu sihat untuk memudahkan pelbagai fungsi penting, termasuk tetapi tidak terhad kepada:

 • Peraturan suhu
 • Menjaga organ dalaman kita daripada zarah, organisma dan sinaran berbahaya
 • Membuang garam, air, dan toksin yang berlebihan dalam bentuk peluh
 • Berfungsi sebagai organ deria utama
 • Melindungi daripada kecederaan fizikal dan mekanikal

Kepentingan Skincare

Istilah itu sendiri adalah jelas, tetapi terdapat banyak maklumat yang disertakan bersamanya. Penjagaan kulit tidak terhad kepada muka seseorang; sebaliknya, ia merangkumi seluruh badan. Ia memerlukan menyediakan kulit anda dengan semua komponen penting yang diperlukan untuk kekal sihat dan bercahaya. Ingatlah bahawa kulit kaki anda berbeza daripada kulit muka anda, jadi produk masing-masing, bahan-bahan, dan kepekatannya berbeza-beza, dan ia tidak boleh ditukar ganti. Dengan perkara-perkara asas, mari kita lihat tujuan rutin penjagaan kulit.

Kualiti kulit lebih baik

Tiada seorang pun daripada kita yang asing dengan konsep penuaan. Dengan peredaran masa, kulit kita mengumpul tanda-tanda penuaan seperti kedutan, garis-garis halus, pigmentasi, dan lain-lain manakala seseorang tidak dapat menghentikan sepenuhnya proses daripada berlaku, ia pasti boleh diperlahankan. Menggunakan produk yang sesuai seperti pelindung matahari dan pelembap memainkan peranan penting dalam membendung intensiti tanda-tanda penuaan.

Mencegah lebih baik daripada mengubati

Persekitaran penuh dengan faktor yang berbahaya kepada kulit kita. Pendedahan yang kerap kepada sinaran UV, habuk dan bakteria, tanpa langkah pencegahan, boleh menghilangkan kilauan kulit anda dengan cepat. Memulihkan kulit yang rosak kepada keadaan dahulu adalah tugas yang sukar, dan anda boleh mengelakkannya sama sekali dengan mengamalkan penjagaan kulit yang berkesan.

Keyakinan yang bertambah baik

Tiada apa-apa yang baik dihidangkan di atas pinggan perak; seseorang perlu sentiasa berusaha untuk itu. Jika mempunyai kulit yang baik membuatkan anda berasa hebat tentang diri anda, maka wajarlah anda menjaganya.

Produk hebat di L’OCCITANE en Provence

Immortelle Reset Triphase Essence

Pati pengubah permainan ini berfungsi tiga kali ganda untuk memberikan anda kulit wajah yang lebih sihat. Prebiotik meningkatkan mikrobiom kulit anda, minyak pati Immortelle mengatasi tanda-tanda penuaan, dan Acmella Oleracea berfungsi untuk menjadikan kulit anda licin. Gunakannya dua kali sehari untuk hasil yang ketara!

Lulur Mandian Badam

Rawat badan anda dengan scrub mandi yang memanjakan ini dan hargai peningkatan yang boleh dilihat. Ia diperkaya dengan Minyak Badam dan Kulit Badam yang menyingkirkan kulit mati dan kekotoran badan anda, menjadikannya lembut, licin dan terhidrat. Sebagai bonus, anda melangkah keluar dari bilik mandi, berbau seperti bunga halus dari Pokok Badam.

Krim Tangan Mentega Shea

Formula yang direka dengan teliti ini meresap jauh ke dalam kulit tangan anda, membaiki sebarang kerosakan yang telah mereka alami. Ia mengandungi 20% kepekatan Shea Butter yang menghalang kekeringan dan memulihkan penghalang kulit. Tangan anda berasa lebih lembut dengan setiap penggunaan.

5 Syampu Pembaikan Intensif Minyak Pati

Jika rambut anda rapuh, kering, dan rosak untuk masa yang lama, maka syampu ini adalah yang anda perlukan. Formula telah terbukti menjadikan rambut anda tiga kali lebih kuat dan kurang rosak. Ia juga berfungsi untuk melindungi rambut anda daripada kerosakan selanjutnya. Angelica, Ylang-Ylang, Sweet Orange, Lavender, dan Geranium adalah lima minyak pati yang terdapat dalam formula.

Pastikan anda menyemak tapak web rasmi L’OCCITANE untuk mengetahui keseluruhan koleksinya dan mendapatkan pandangan yang lebih baik tentang setiap produk.

Butik L’OCCITANE berhampiran saya

Walaupun L’OCCITANE Malaysia mempunyai kedai dalam talian yang berfungsi sepenuhnya yang boleh anda tempah, ia juga mempunyai butik-butik menarik di seluruh Malaysia yang bersedia untuk melayani anda.

 • LORONG LANGIT GENTING

Lot T2B-23A, Tingkat T2B, Sky Avenue, Genting Highlands Resort

69000 Genting Highlands

 • GURNEY PLAZA

Plaza Gurney 170-G-17/18 Persiaran Gurney

10250 George Town

 • THE MEGAMALL SOUTHKEY

Mid Valley Southkey, Persiaran Southkey 1,

80150 Johor Bahru

 • KK TIMES SQUARE

G-28, Tingkat Bawah, IMAGO. KK Times Square, Off Jalan Coastal, Kota Kinabalu

88100 Kota Kinabalu

 • KOMPLEKS SHOPPING BANGSAR

Lot G107, Ground Floor, Bangsar Shopping Centre Jalan Maarof, Bukit Bandaraya,

59000 Kuala Lumpur

Lawati laman web L’OCCITANE Malaysia untuk mencari lebih banyak kedai!

L’OCCITANE x Atome

Selain daripada L’OCCITANE sebagai hab penjagaan kulit semulajadi, ia juga merupakan salah satu jenama rakan kongsi Atome. Anda boleh berhenti bimbang tentang mengumpulkan bil yang menakutkan semasa penghantaran L’OCCITANE anda!

Memilih Atome sebagai kaedah pembayaran bermakna bil anda dibahagikan kepada tiga pembayaran yang lebih kecil yang dimaksudkan untuk dibayar pada selang waktu yang dijadualkan. Proses ini bebas minat dan tidak begitu hebat!

Untuk menjadi pengguna Atome, anda perlu memuat turun aplikasi (dapatkan di sini) dan mendaftar untuknya. Ya, semudah itu! Aplikasi ini tidak mengenakan sebarang perkhidmatan atau caj tambahan.

Scan QR code to download the Atome app
Imbas QR untuk memuat turun apl Atome

Semua pembeli Atome layak mendapat diskaun bernilai RM15 pada bil minimum RM50 di L’OCCITANE Malaysia. Bukan itu sahaja; pelbagai jenama gabungan menawarkan semua jenis tawaran eksklusif dan baucar kepada pengguna Atome! Selain itu, anda mempunyai kebebasan untuk menggunakan aplikasi tersebut untuk membayar belanja dalam talian dan dalam kedai.

Ikuti langkah mudah ini untuk membayar pengangkutan dalam talian anda di L’OCCITANE:

 1. Isi troli maya anda dengan semua keperluan penjagaan kulit, rambut dan badan yang anda perlukan.
 2. Semasa mendaftar keluar, pilih Atome untuk membayar pembelian anda.
 3. Log masuk ke akaun Atom anda.
 4. Buat pembayaran pertama supaya bungkusan anda boleh dihantar.
 5. Aplikasi akan mengecaj baki dua secara automatik kepada kad kredit atau debit yang dipautkan ke akaun Atome anda.

Anda berhutang kepada diri sendiri untuk menjaga badan dan minda anda, dan itu termasuk memanjakan kulit, badan dan rambut anda dengan produk yang menarik. Dan tidak ada tempat yang lebih baik daripada L’OCCITANE untuk membeli-belah produk asli dan semula jadi. Jadi, pada kali seterusnya anda melawat salah satu butiknya di Malaysia, pastikan anda membayar dengan Atome!

Main keywords of the article: