Kopi Starbucks Dijadikan Lebih Baik dengan Atome

Jika pagi anda tidak baik sehingga anda menikmati minuman tinggi dari menu Starbucks, maka anda telah tiba di tempat yang betul!

Starbucks telah memerintah senario kopi global selama bertahun-tahun sekarang, dan memang wajar. Daripada adunan kopi yang lazat hinggalah kepada barangan yang lazat, semuanya tidak dapat dinafikan!

Sama ada pesanan kopi pilihan anda klasik atau rumit – 3 pam karamel, 5 pam hazelnut, campuran dua kali ganda – tiada kedai kopi yang lebih baik daripada yang ini. Minuman Starbucks ialah jemputan yang sempurna pada hari yang buruk dan hidangan yang luar biasa pada yang baik!

Ke dunia Starbucks

Walaupun pertumbuhannya yang pesat, sikap merendah diri kekal sebagai salah satu nilai teras jenama terkenal ini. Ia bertujuan untuk menjadikan dunia tempat yang lebih baik, secawan kopi pada satu masa!

Semuanya bermula dari sebuah kafe kecil yang unik di Seattle’s Pike Place Market, yang ditubuhkan pada tahun 1971. Starbucks ketika itu menjual kopi kacang, kopi kisar, teh dan rempah ratus yang diperoleh dari tempat yang berbeza.

Jika anda tertanya-tanya bagaimana perniagaan kopi berskala kecil bertukar menjadi sensasi antarabangsa, teruskan membaca.

Sepuluh tahun kemudian, seorang lelaki bernama Howard Schultz masuk ke kafe sebagai pelanggan, menikmati secawan Sumatra, dan meninggalkan inspirasi. Setahun kemudian, pada tahun 1982, beliau menyertai Starbucks.

Setahun kemudian, Howard berpeluang melawat Itali, dan kedai kopi di sana membuatkan dia terpukau. Dia menjadikan misinya untuk meniru estetika yang sama di Amerika Syarikat, untuk mencipta kedai kopi yang akan membantu orang ramai berehat.

Dengan gambaran yang lebih besar dalam fikiran, Howard berhenti daripada jawatannya di Starbucks dan meneroka sendiri, menubuhkan kafe berasingan yang berbeza. Akhirnya, pada tahun 1987 beliau kembali membeli Starbucks dengan bantuan pelabur tempatan.

Ini adalah permulaan baru untuk hab kopi; sejak itu, ia adalah tentang meraikan kopi dan mewujudkan komuniti yang sihat.

Hari ini, ia bukan sahaja menyediakan pelanggan dengan minuman kopi yang baru dibancuh tetapi juga produk dan perkhidmatan lain. Kedai ini juga menawarkan barangan yang lazat, pelbagai jenis biji kopi dan kopi tanah mikro, dan barangan unik.

Starbucks di Malaysia

Ia adalah pada tahun 1998 apabila jenama terkenal ini menubuhkan kedai pertamanya di Kuala Lumpur, Malaysia. Hari ini, Starbucks mempunyai 320 kedai yang membekalkan kopi kepada rakyat Malaysia di seluruh negara. Ini termasuk 58 Drive-Thrus dan 10 kedai Reserve™. Malaysia juga merupakan negara pertama yang menjadi tuan rumah Starbucks Signing Store yang terletak di Bangsar Village II.

Pada skala antarabangsa, jenama itu melayani pelanggan setia di 78 negara daripada 30,000+ kedai. Ia kini menggaji lebih 350,000 orang.

Menu Musim Panas Starbucks Malaysia

Bahagian Starbucks Malaysia mempunyai menu kopi baharu yang menyegarkan untuk membantu anda melalui Musim Panas ini!

Strawberi Raspberi Cheesecake Latte

Minuman dekaden ini akan membuatkan anda kembali, hari demi hari! Minuman syurga ini disediakan dengan asas espreso, sos kek keju yang kaya dan sos beri campuran yang manis dan masam. Bukan itu sahaja; topping coklat putih digunakan untuk mengikat kesemuanya. Anda boleh mendapatkannya sejuk atau panas.

Strawberi Raspberi Cheesecake Frappuccino

Puaskan keinginan kek keju anda dengan minuman istimewa ini, penuh dengan rasa buah-buahan. Minuman itu adalah campuran mewah sos keju krim dan sos beri manis, dengan sama ada asas susu atau asas kopi. Ia dihidangkan di atas dasar biskut mentega yang dihancurkan dengan krim putar dan serpihan coklat putih untuk topping.

Madu Ruby Grapefruit Cold Brew

Isi semula di tengah hari yang panas dengan versi terkini Cold Brew klasik Starbucks. Ia adalah campuran limau pedas dan madu keemasan, dihiasi dengan kepingan limau gedang segar. Jika perkataan menyegarkan adalah minuman, ia akan menjadi yang ini.

Brew Sejuk Krim Masin

Tahan panas dengan hidangan pahit manis ini! Cold Brew yang licin digabungkan dengan sos karamel diikuti dengan topping sedap buih sejuk krim manis vanila. Taburan garam ditambah untuk menyerlahkan rasa. Sejuk dan ringan, resipi yang sesuai untuk menyejukkan badan pada petang yang terik!

Starbucks berhampiran saya

Walaupun mustahil untuk menyenaraikan semua 320 kedai Malaysia yang dimiliki oleh jenama itu, berikut ialah senarai mereka yang menyediakan perkhidmatan 24 jam. 

 • Genting 1

Aras T1, Lot F/L 1.4, Hotel First World,

Genting Highlands Resort,

Pahang 69000

 • Genting 3

Lot H/LG 6.00, Aras Bawah Tanah,

Hotel Highlands,

Pahang 69000

 • Ampang DT

Lot 4258 & 4259,

Jalan Ampang

Kuala Lumpur 50450

 • Lebuhraya Persekutuan Petronas DT

Stesen Petronas Temasya, KM 18.5,

Lebuhraya Persekutuan (Arah KL), Seksyen U1,

Selangor 41050

 • Eco Grandeur DT

31, Ruang Niaga Eco Grandeur,

Persiaran Mokhtar Dahari

Selangor 42300

Saiz cawan Starbucks

Jika anda bergelut dengan cawan yang berbeza dan kapasitinya di Starbucks, panduan ringkas ini boleh membantu menghilangkan kekeliruan anda.

Demi

Kuantiti: 3 auns

Digunakan untuk: Tangkapan Espresso

Pendek

Kuantiti: 8 auns

Digunakan untuk: Minuman panas dalam jumlah yang lebih kecil.

tinggi

Kuantiti: 12 auns

Digunakan untuk: Minuman espresso satu pukulan seperti Lattes, Macchiatos dan Mochas.

Grande

Kuantiti: 16 auns

Digunakan untuk: Minuman panas atau sejuk dengan dua suntikan espresso.

Venti

Kuantiti: 20 auns untuk minuman panas dan 24 auns untuk minuman sejuk.

Digunakan untuk: Minuman panas dan sejuk; minuman venti panas mengandungi dua pukulan espresso, manakala minuman sejuk mengandungi tiga.

Trenta

Kuantiti: 31 auns

Digunakan untuk: minuman sejuk tertentu sahaja seperti Cold Brew dan Kopi Ais.

Tujuh fakta yang tidak diketahui tentang Starbucks

 1. Adakah anda biasa dengan fakta bahawa logo Starbucks mempunyai Siren? Selepas pengasas memutuskan nama, mereka meneliti buku marin lama untuk mencari logo. Ketika itulah mereka terserempak dengan Siren dua ekor. Selama bertahun-tahun, logo telah dibuat semula beberapa kali, namun ia terus kekal menarik.
 2. Mari kita bulatkan kembali kepada nama kafe. Ia diilhamkan oleh novel terkenal Moby Dick oleh Herman Melville. Starbucks adalah nama pasangan pertama di kapal itu.
 3. Pada tahun 2013 syarikat itu membeli ladang kopinya sendiri di Costa Rica! Dan ia masuk akal, bukan? Ladang itu – Hacienda Alsacia – tersebar di 240 hektar dan berfungsi sebagai pusat Penyelidikan dan Pembangunan Starbucks. Anda boleh mendaftar untuk lawatan maya!
 4. Adakah anda tahu bahawa kedai kopi itu mempunyai lapan album pemenang Anugerah Grammy dengan namanya? Syarikat Genius Loves ialah album duet yang menampilkan Ray Charles yang terkenal dengan artis jemputan seperti Willie Nelson, James Taylor, Norah Jones, Bonnie Raitt, Diana Krall dan Elton John.
 5. Yang ini akan meniup stoking anda! Mazagran – minuman kopi berkarbonat – telah dilancarkan pada tahun 1994 oleh satu-satunya Starbucks. Walaupun penduduk berpecah pendapat mengenai pendapat mereka tentang minuman inovatif, Mazagran membawa kepada Perkongsian Kopi Amerika Utara dengan PepsiCo. Hasilnya, 1996 menyaksikan pengeluaran Frappuccino berbotol.
 6. Daripada 33,000 kedai Starbucks di seluruh dunia, ada yang unik daripada yang lain. Seperti istana di Prague, bank di Amsterdam, pengedar kereta lama di Seattle dan kedai semua wanita di India.
 7. Kafe itu mula mencatat pesanan kopi anda pada secawan pada pertengahan 90-an. Sebelum itu, kedudukan cawan yang memberitahu barista tentang cara penyediaan minuman. Sebagai contoh, cawan terbalik boleh bermakna susu penuh, manakala cawan sebelah kanan boleh bermakna tanpa lemak.

Atome x Starbucks 

Larian Starbucks setiap hari mungkin menjejaskan simpanan anda tetapi jangan risau kerana kami mempunyai penyelesaian yang sempurna!

Kafe yang terkenal itu kebetulan merupakan antara banyak jenama rakan kongsi Atome, aplikasi revolusioner yang menjadikan pembayaran bil kurang membebankan.

Atome membolehkan anda membeli-belah sekarang dan membayar kemudian untuk perkhidmatan dan produk yang ditawarkan oleh pelbagai jenama tempatan dan antarabangsa. Apabila anda menggunakannya untuk membayar bil anda, jumlah keseluruhan dibahagikan kepada tiga pembayaran yang lebih kecil, yang kemudiannya dibayar pada selang masa yang dijadualkan. Pembayaran adalah percuma daripada faedah, sama seperti perkhidmatan aplikasi bebas daripada perubahan tambahan.

Sebelum minum kopi anda yang seterusnya, pastikan anda memuat turun apl (dapatkan di sini) dan daftar untuk mendapatkan faedah yang tidak berkesudahan! Anda juga boleh memuat turun aplikasi Atome daripada Google Play Store atau App Store.

Pengguna Atome layak mendapat diskaun dan baucar yang menarik pada jenama rakan kongsi yang berbeza. Pada pembelian pertama Atom anda, anda boleh mendapat manfaat daripada diskaun sebanyak RM15 apabila berbelanja minimum RM50.

Bagaimana untuk membayar pesanan Starbucks anda dengan Atome?

Aplikasi serba boleh ini membolehkan anda membayar pembelian dalam talian dan dalam kedai.

Berikut ialah panduan untuk menggunakan Atome di Starbucks dan kedai fizikal lain:

 1. Buka aplikasi Atome dan log masuk ke akaun anda.
 2. Jika anda belum memilikinya, luangkan masa beberapa minit untuk membuat akaun baharu.
 3. Imbas kod QR Atome di kaunter pengebilan.
 4. Masukkan jumlah bil anda.
 5. Gunakan kod diskaun yang tersedia.
 6. Semak jadual pembayaran, buat pembayaran pertama, dan nikmati minuman anda!
 7. Apl akan mengenakan bayaran baki kepada kad debit atau kredit yang dipautkan ke akaun Atome anda.

Kesimpulan

Orang ramai semakin menyayangi jenama itu dengan tahun-tahun yang berlalu. Pergi ke Starbucks bukan sahaja tentang mendapatkan kafein; ia adalah pengalaman lengkap berdasarkan pertukaran yang bermakna! Selain itu, pastikan anda memuat turun Atome untuk lebih banyak minuman kopi mesra poket!

Main keywords of the article:

Diskaun sebanyak RM15 untuk pembelian pertama
Hak cipta 2023 Atome. Hak cipta terpelihara.