Mesin Kopi di Pasar Buna – Revolusikan Pembuatan Kopi

Kopi adalah elixir kehidupan, dan tidak dapat dinafikan. Secawan kopi wangi yang dibancuh mengikut citarasa anda pasti menambah kesedapan pada pagi anda. Saya akan pergi sejauh untuk mengatakan bahawa membuat kopi adalah proses kreatif yang memerlukan ketepatan induk dan penghargaan yang mendalam untuk minuman itu.

Pasaran Buna Malaysia pasti bersetuju kerana ia telah mencipta platform dalam talian yang berpusat di sekitar minuman hebat ini. Ia adalah cara terbaik untuk mewujudkan komuniti pencinta kopi yang sihat dari seluruh dunia.

Pasar Buna membawa semua barangan kopi daripada pelbagai jenama tempatan dan antarabangsa. Di sini anda akan menemui biji kopi paling premium di Malaysia, kopi kisar, mesin kopi dan peralatan lain, cawan kopi mewah, dan gelas, peralatan kopi yang sesuai untuk perkhemahan, bersama-sama dengan setiap produk kopi lain yang boleh anda cipta.

Baca bersama untuk mengetahui mesin kopi terbaik yang ditawarkan oleh jenama ini!

Beberapa mesin kopi terbaik di Pasar Buna

Pasar Buna menawarkan mesin kopi yang hebat di rumah dan komersil yang pasti akan memuaskan keinginan kopi anda. Ia membawa mesin kopi dan pembuat kopi terbaik di bawah satu bumbung untuk memudahkan proses pemilihan. Sama ada Kopi Zus atau Kopi Putih Old Town; masing-masing rasanya luar biasa apabila dibuat menggunakan mesin yang betul!

Lihatlah beberapa pembuat kopi hebat yang terdapat di Pasar Buna.

MOCCAMASTER KBG 741

Ia mengekalkan suhu membancuh dalam julat 92 ℃ hingga 96 ℃ supaya kopi anda tidak berasa pahit atau masam. Plat panas yang disertakan dapat mengekalkan kopi anda pada suhu 85 ℃ selama 40 minit semasa anda melakukan kerja-kerja pagi. Ia menghentikan proses pembuatan bir secara automatik. Ia mampu menghasilkan 10 cawan kopi dalam masa 6 minit, iaitu 1.25 liter minuman syurga. Lengan alur keluar keluli tahan karat 9 lubang membasahi serbuk kopi dengan cekap.

Bravilor Bonamat – Pembuat Kopi Muda

Pembuat kopi padat ini sesuai untuk kegunaan domestik. Ia menjamin bekalan kopi lazat yang tidak berkesudahan tanpa mengambil banyak ruang dan pada masa yang sama menaikkan rupa dapur anda. Junior mungkin kecil, tetapi ia dibina untuk pengekstrakan kopi yang optimum. Alat moden ini mempunyai berat 3 KG dan mempunyai kapasiti 1.25 liter.

MESIN KOPI MINI LA ​​MARZOCCO LINEA

Diinspirasikan oleh mesin kegemaran barista, Linea Mini ialah versi kompak Linea Classic. Tetapi jangan tersilap; saiz yang lebih kecil tidak sama dengan prestasi di bawah taraf. Pembuat kopi ini dilengkapi dengan semua komponen yang penting untuk membuat espreso yang ketagihan. Linea Mini ialah peralatan cantik yang akan menambah kecemerlangan dapur anda. Ia boleh didapati dalam warna biru, hitam dan keluli tahan karat yang cantik.

Flair Pro 2

Jika anda lebih suka mengotorkan tangan anda, iaitu membuat espresso anda secara manual, maka Flair Pro 2 mungkin sesuai untuk anda. Walaupun reka bentuk futuristik meningkatkan rupa dapur anda, komponen berkualiti tinggi, seperti tolok tekanan tersuai, menghasilkan espresso yang memukau bibir. Pro 2 mempunyai penapis port tanpa dasar yang dipertingkatkan, muncung keluli tahan karat boleh tanggal, cengkaman pemegang silikon dan ketahanan tolok yang lebih baik. Ia dijamin menyediakan kopi yang menyaingi persediaan komersial.

Mesin Kapsul Bonmatic

Pembuat kopi yang mudah digunakan, cekap dan hebat ialah frasa yang menggambarkan Mesin Kapsul Bonmatic dengan sempurna. Ia menghasilkan kopi gourmet dalam masa beberapa minit, dan yang paling penting, ia Serasi dengan Nespresso! Tangki air dan dulang yang boleh ditanggalkan serta penutup flip-terbuka telah ditambahkan untuk memastikan secawan kopi terbaik sampai kepada anda dalam masa yang paling singkat.

Faktor yang patut dipertimbangkan semasa membeli mesin kopi

Jenis kopi anda

Mungkin faktor yang paling penting untuk mendasarkan keputusan anda ialah pilihan kopi anda. Adakah anda memulakan pagi anda dengan espresso, latte, kopi ais, macchiato, cappuccino atau americano? Pembuat kopi anda haruslah yang memberikan versi terbaik minuman kegemaran anda. Jika jenis kopi anda berbeza-beza setiap hari, maka pertimbangkan mesin kopi pelbagai guna atau hibrid.

Berapa banyak masa yang anda ada?

Adakah pagi anda tergesa-gesa atau tidak tergesa-gesa? Itu menentukan berapa banyak masa yang anda ada untuk membuat kopi. Jika anda lebih kerap tergesa-gesa daripada tidak, mesin automatik mungkin menjadi penyelamat anda. Sebaliknya, jika anda suka meluangkan masa anda untuk membancuh cawan yang sempurna setiap pagi, maka gunakan mesin manual.

Berapa banyak kopi sekaligus?

Pembuat kopi yang berbeza menghasilkan jumlah minuman yang berbeza-beza; ada yang menghasilkan satu cawan manakala yang lain cukup untuk memuaskan keluarga besar sekali gus. Jumlah pembuat kopi ideal anda harus bergantung pada bilangan penggemar kopi yang memenuhi rumah anda.

Bajet anda

Mesin berkualiti tinggi mungkin lebih mahal, tetapi jika anda seorang peminum kopi yang gemar, ia akan memberi manfaat kepada anda untuk beberapa tahun akan datang. Kualiti yang sangat baik bersamaan dengan ketahanan, yang sinonim dengan kurang wang yang dibelanjakan untuk pembaikan. Alternatif yang lebih murah mungkin rosak lebih awal daripada anda, seperti menafikan anda kopi yang hebat dan beberapa dolar.

Saiz mesin

Keterujaan mungkin membuatkan anda melabur dalam mesin kopi yang besar, tetapi anda pasti mahu mengelakkan kesilapan itu. Tidak kira betapa hebat kopi itu, proses membancuh akan berubah menjadi kerumitan apabila anda berada di luar ruang kaunter. Ke mana mug itu akan pergi? Mengapa saya tidak boleh menggunakan pembakar roti secara serentak? Pastikan anda membeli mesin kopi bersaiz betul.

Pelbagai jenis kopi

Kopi mungkin minuman yang digemari secara universal, tetapi jenisnya berbeza-beza bagi setiap orang. Minuman serba boleh ini boleh dinikmati dalam pelbagai cara. Ia datang kepada bahan-bahan dan kuantiti mereka yang membezakan satu jenis daripada yang lain. Membuat kopi sememangnya satu seni.

Espresso

Ia adalah pekat kopi yang juga dikenali sebagai Hitam Pendek. Satu pukulan espresso adalah bahan tunggal tetapi jangan tertipu; ia memerlukan latihan untuk menyempurnakan minuman.

Americano

Secawan Americano yang lazat dibuat dengan mencampurkan satu pukulan espresso dengan 3 auns air. Ia adalah versi espreso tradisional yang dicairkan.

Hitam Panjang

Long Black terdiri daripada 2 biji espresso dan 3 auns air. Ia agak serupa dengan Americano, kecuali ia mempunyai lebih banyak krema dan asal yang berbeza.

Macchiato

Varian kopi ini dibuat menggunakan susu kukus yang meninggalkan kesan pada permukaan espresso, fenomena yang memberikan minuman itu namanya. Macchiato dibuat dengan satu pukulan espresso dan satu atau dua sudu teh susu kukus. Sesetengah orang menambah sirap kepada yang ini.

Breve

Breve menghendaki anda menambah 3 auns separuh setengah setengah kukus ke dalam pukulan espresso. Gabungan ini menghasilkan secawan kopi yang kaya.

Cappucino

Mungkin salah satu cara yang paling popular untuk minum kopi. Ia dibuat dengan pukulan espresso, 2 auns susu kukus, 2 auns susu berbuih dan serbuk coklat. Bahan terakhir adalah pilihan. Seseorang juga boleh menambah sirap berperisa kepada secawan Cappuccino.

Putih Rata

Yang ini meniru Cappuccino, tolak serbuk coklat dan buih. Ia dibuat dengan pukulan espresso dan 4 auns susu kukus.

Kafe Latte

Latte ialah satu lagi varian kopi biasa. Ia mengandungi lebih banyak susu daripada yang sebelumnya dan boleh disesuaikan menggunakan sirap dan perasa. Untuk membuat Latte, anda memerlukan pukulan espresso, 8 hingga 10 auns susu kukus, dan buih.

Mocha

Ini adalah minuman kopi yang paling menenangkan, pada pendapat saya. Ia menawarkan yang terbaik dari kedua-dua dunia dengan menggabungkan kopi dan coklat panas.

Atome x Buna Market

Bahagian terbaik tentang mendapatkan mesin kopi anda di Pasar Buna ialah anda tidak perlu membayarnya sekaligus. Pasar Buna adalah antara 10000+ jenama yang telah bekerjasama dengan Atome untuk menjadikan membeli-belah pengalaman yang lebih menyeronokkan.

Atome ialah aplikasi canggih yang menjadikan pembayaran bil kurang menyusahkan. Apabila anda memilih untuk membayar dengan Atome, bil anda dibahagikan kepada tiga pembayaran yang kemudiannya dibayar pada selang waktu yang dijadualkan. Bayaran ini adalah tanpa faedah, dan tiada caj tersembunyi sama ada.

Untuk membeli-belah dengan Atome, anda perlu memuat turun aplikasi (dapatkan di sini) dan mendaftar untuknya. Semua pengguna layak mendapat tawaran eksklusif dan diskaun di jenama bersekutu tempatan dan antarabangsa.

Scan QR code to download the Atome app
Imbas QR untuk memuat turun apl Atome

Selepas pembelian Atom pertama anda di Buna Market, perbelanjaan minimum RM5O akan memberi anda diskaun sebanyak RM15.

Bagaimana untuk membayar dengan Atome?

Berikut ialah senarai ringkas tentang cara anda boleh menggunakan Atome untuk membeli mesin kopi kegemaran anda.

  1. Tambahkan produk kegemaran anda pada troli.
  2. Semasa mendaftar keluar, pilih Atome untuk membayar pembelian anda.
  3. Log masuk ke akaun Atom anda.
  4. Semak jadual pembayaran dan buat pembayaran pertama di tempat.
  5. Produk Pasaran Buna anda akan dihantar selepas pembayaran awal, dan apl akan mengecaj baki dua baki secara automatik kepada kad yang dipautkan.

Fikiran

Secawan kopi memainkan peranan penting dalam menetapkan nada untuk setiap hari, jadi anda berhutang kepada diri sendiri untuk mengambil yang lazat. Biji kopi dan peralatan yang betul adalah penting untuk membancuh cawan yang sempurna, dan Pasar Buna mempunyai pelbagai pilihan kedua-duanya. Daftar di Atome sekarang dan dapatkan kopi mesra poket dari komputer anda!

Main keywords of the article:

Diskaun sebanyak RM15 untuk pembelian pertama
Hak cipta 2023 Atome. Hak cipta terpelihara.