Cawan Kopi | 5 Sebab mengapa anda memerlukan cawan kopi yang boleh diguna semula

Feb 17 2022

Kopi bawa pulang telah mengambil alih rutin pagi kami tanpa menyedari kesan beribu-ribu cawan kopi yang menemui jalan ke tapak pelupusan setiap hari. Tahukah anda bahawa satu minuman bawa pulang sehari menghasilkan lebih 10 kg sisa setiap tahun?

Cawan Kopi Boleh Digunakan Semula

Cawan kopi boleh guna semula membantu mengurangkan sisa dan memelihara alam sekitar kita. Berikut ialah beberapa sebab anda perlu melabur dalam cawan kopi boleh guna semula dan bukannya cawan pakai buang.

 • Kita boleh mengurangkan sisa dan melindungi alam sekitar kita. Peminum kopi menganggap bahawa cawan kadbod lebih mesra alam. Namun, sebenarnya, hanya satu daripada 400 cawan yang dikitar semula, jadi membeli cawan kopi boleh guna semula adalah satu langkah kecil ke arah kelestarian alam sekitar kita.
 • Anda akan berminat untuk mengetahui bahawa rangkaian kopi utama seperti Costa dan Starbucks menawarkan diskaun kepada pelanggan mereka kerana membawa cawan boleh guna semula mereka untuk kopi. Oleh itu, membeli cawan boleh guna semula bukan sahaja menjimatkan pokok tetapi juga wang anda.
 • Banyak kali, anda akan mengambil secawan kopi pakai buang anda dan berjalan ke tempat kerja, hanya untuk mendapati kopi anda telah menjadi suam pada masa anda meneguk pertama anda. Selamatkan diri anda daripada kekecewaan ini dengan cawan kopi boleh guna semula yang mempunyai penutup tahan lasak dan bertebat untuk memastikan minuman panas anda hangat dan panas.
 • Adakah anda perasan bahawa latte pagi anda dicampur dengan rasa plastik yang tidak menyenangkan? Ini kerana penutup tertentu mengandungi BPA, yang merupakan bentuk plastik berbahaya dan berpotensi mencemari minuman dan badan anda jika anda minum minuman panas melalui penutup plastik BPA.
 • Sudah berlalu hari-hari kelalang yang membosankan. Anda kini boleh menemui cawan dan kelalang kopi tahan lama dalam warna dan reka bentuk yang menarik. Beli satu yang melengkapkan keperibadian anda dan jadikannya sebagai kenyataan fesyen.

Adakah anda yakin untuk membeli cawan kopi yang boleh diguna semula? Jika ya, kami tahu tempat yang bagus untuk anda membeli cawan yang tahan lama dan bergaya.

Cawan kopi di Bunamarket

Bunamarket ialah syurga kopi di mana anda boleh menemui segala-galanya daripada biji kopi dan alat espresso hingga aksesori kopi. Anda boleh menyemak imbas pelbagai aksesori kopi dan membeli satu yang memenuhi keperluan anda.

Anda boleh melihat koleksi lengkap cawan kopi Bunamarket.

Berikut adalah beberapa pilihan untuk dipertimbangkan.

Fellow – Cawan bergerak Carter

Cawan ini memudahkan masalah ulang-alik anda. Ia mempunyai pelindung percikan snap-in yang melindungi cecair di dalam daripada benjolan dan brek mengejut, menjadikannya teman perjalanan yang sempurna. Bahagian dalam dipenuhi dengan salutan seramik, yang tidak seperti keluli tahan karat, memastikan minuman segar anda bebas daripada minyak dan bau aneh.

Anda boleh memilih antara empat warna yang bergaya: hitam matte, kelabu, merah korduroi dan popcorn mentega.

Tumbler boleh guna semula Sttoke – Edisi ringkas

Stokke classic ialah cawan kopi yang memenangi anugerah yang telah menggabungkan reka bentuk minimalis yang anggun dengan ergonomik kalis pecah. Walaupun Sttoke Classic tertumpu pada mengeluarkan setiap nota secawan kopi yang dibancuh dengan sempurna, versi Lite dibangunkan untuk mengekalkan kesegaran cecair di dalamnya.

Jadi sama ada anda ingin membawa cawan kopi atau jus buah segar, cawan ini adalah pilihan yang ideal.

Cawan keluli tahan karat boleh guna semula inkafe

Jika anda bersedia untuk mengurangkan jejak alam sekitar anda, cawan haba boleh guna semula ini adalah penyelesaian yang mampan untuk sisa cawan kertas. Penebat dalam cawan akan membantu mengekalkan kopi anda panas dan segar, dan badan keluli tahan karat akan memastikan anda tidak mengalami rasa plastik atau kertas.

Anda boleh memilih antara tiga warna: merah, marmar dan hitam.

Kinto Kronos kaca dua dinding

Kami menyukai reka bentuk cawan kopi dua dinding ini kerana ia memberikan minuman anda kelihatan terapung di udara. Cawan itu berpenebat haba, jadi minuman anda kekal panas dan sejuk lebih lama, dan cincin itu membantu dengan mudah digenggam. Penggunaan cawan ini tidak terhad kepada kopi, tetapi anda juga boleh menyajikan pencuci mulut dan pembuka selera di dalamnya kerana bentuk dan gayanya.

Apa yang Bunamarket sediakan untuk anda!

Bunamarket ialah salah satu pasaran dalam talian terbesar di Malaysia yang dipilih susun khasnya untuk penggemar kopi. Ia membawakan pelanggannya pelbagai biji kopi daripada pemanggang tempatan dan antarabangsa serta menawarkan peralatan dan alatan kopi, menjadikannya kedai kopi yang lengkap.

Bunamarket bertujuan untuk menjadikan budaya minum kopi lebih mudah diakses oleh rumah dan perniagaan dengan menawarkan pelbagai produk berkaitan kopi kepada masyarakat setempat. Di Bunamarket, anda boleh menemui:

 • Pelbagai biji kopi
 • Kopi kisar, kapsul dan pek titisan
 • teh
 • Peralatan kopi seperti mesin kopi, pengisar kopi, dll.
 • Aksesori kopi, termasuk cawan kopi, pelayan kopi, penapis kertas, dsb.
 • Alat bar dan aksesori
 • Peralatan perkhemahan kopi, termasuk penunu, pengisar, dsb.
 • Barangan pantri seperti baklava dan makanan istimewa
 • Pelbagai bahan seperti campuran serbuk, sirap, dll.
 • Buku kopi dan majalah
 • Mesin kopi komersial dan pengisar
 • Alat dan aksesori komersial

Bunamarket ialah peniaga rakan kongsi Atome

Bunamarket ialah salah satu peniaga rakan kongsi Atome, yang bermaksud anda boleh membeli-belah untuk produk kegemaran anda dari kedai mereka dan membayar menggunakan pelan pembayaran bulanan Atome. Jika anda seorang peminat kopi, gabungan Bunamarket dan Atome akan membolehkan anda menikmati keghairahan anda sambil mengekalkan bajet.

Lebih lanjut mengenai Atome dan pelan pembayaran bulanannya

Atome ialah apl beli sekarang bayar kemudian yang terkemuka (Dapatkan apl) yang membolehkan pengguna membahagikan pembelian mereka daripada mana-mana pedagang rakan kongsi Atome kepada tiga pembayaran bulanan yang mudah.

Atome mempunyai rangkaian luas lebih daripada 10,000 peniaga dan tersebar di 10 pasaran. Syarikat itu menyasarkan untuk menjadikan produk dan perkhidmatan berkualiti tinggi lebih mudah diakses oleh orang yang mempunyai pelan pembayaran yang mudah. Sebagai pengguna Atome, anda boleh membeli daripada mana-mana pedagang mereka dan membayar bil anda dalam tiga bahagian. Bahagian pertama pembayaran diselesaikan pada masa pembelian, dan selebihnya boleh dibayar dalam tempoh dua bulan akan datang.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang Atome, anda boleh melawati tapak web mereka: https://www.atome.my/

Scan QR code to download the Atome app
Imbas QR untuk memuat turun apl Atome

Cara bayar di Bunamarket menggunakan aplikasi Atome

 1. Pilih Atome semasa daftar keluar sebagai kaedah pembayaran anda.
 2. Masukkan butiran anda dan teruskan.
 3. Bayar bahagian pertama bil anda, dan anda boleh membayar selebihnya pada bulan-bulan berikutnya.

Kesimpulan

Secawan kopi adalah apa yang kita semua perlukan pada waktu pagi untuk menyedarkan diri dari lamunan, dan untuk dapat membawa kopi anda ke tempat kerja dan mendapati ia menjadi wap panas adalah impian kopi. Bunamarket ialah syurga kopi di mana anda boleh menemui segala yang berkaitan dengan pembuatan kopi.

Jika anda berminat dengan kopi yang baru dibancuh dan cawan kopi boleh guna semula, anda harus meneroka pelbagai jenis produk yang ditawarkan oleh Bunamarket. Pilih produk kegemaran anda, tambahkannya pada troli anda, semak menggunakan Atome, dan nikmati pengalaman membeli-belah terbaik.

Main keywords of the article: