Piano Yamaha di Malaysia: Mengintip Papan Kekunci Piano Yamaha Swee Lee

Penulis Starry

Jan 12 2022

Walaupun terdapat banyak jenis piano lain, piano Yamaha adalah salah satu piano yang paling popular dan boleh dipercayai di luar sana. Jadi, jika anda sedang mencari piano untuk memulakan perjalanan muzik anda, mendapatkan papan kekunci piano Yamaha adalah pilihan yang baik.

Sejarah ringkas piano Yamaha

Yamaha Corporation beribu pejabat di Jepun. Ia telah mencipta piano yang hebat sejak 1887 apabila Torakusu Yamaha mengasaskan Syarikat Nippon Gakki, Limited, untuk mengeluarkan piano dan organ buluh Yamaha. Sebelum mengeksport produknya ke seluruh dunia, Yamaha merupakan peneraju dalam pembuatan alat muzik Barat di Jepun. Torakusu memulakan kerjayanya sebagai pembuat jam dan juruteknik peralatan perubatan. Kemudian, setelah mencipta instrumen prototaip, dia membawanya melalui pergunungan Hakone di belakangnya untuk menunjukkannya kepada Institut Muzik. Organ pertamanya telah ditolak secara mendadak kerana penalaan yang lemah, tetapi ini tidak menghalangnya untuk menerajui salah satu syarikat piano yang paling dicari di dunia. Dia belajar teori dan penalaan, bekerja siang dan malam selama berbulan-bulan untuk membina model keduanya, yang merupakan hit yang memberangsangkan. Pakar tukang Yamaha sentiasa bekerja keras untuk menjamin bahawa setiap produk yang mereka cipta adalah berkualiti tinggi. Piano Yamaha direka untuk memuatkan pemain piano yang terdiri daripada orang baru mutlak kepada seorang maestro muzik yang sangat mahir.

Mengapa piano Yamaha dianggap sebagai yang terbaik dalam industri muzik?

Piano Yamaha menempati kedudukan yang menarik dalam dunia piano. Yamaha ialah salah satu pengeluar piano paling prolifik di dunia, dan barangan mereka selalunya berpatutan, kerana kebanyakannya dibina dan bukannya dicipta. Namun begitu, kerana sejarah Yamaha yang panjang dan kaya dalam dunia muzik, mereka terus menghasilkan instrumen yang benar-benar indah yang beraksi mengagumkan, terutamanya untuk harga mereka. Apabila digabungkan dengan serba boleh Yamaha, ini adalah instrumen yang sangat baik, yang mengekalkan keseimbangan yang hebat antara kekuatan utama dan kemudahan pukulan. Yamaha, peneraju dalam pensintesis dan piano digital, menyediakan pelbagai peranti yang menggabungkan pendekatan piano klasik dengan kemajuan digital.

Rangkaian papan kekunci piano Yamaha Swee Lee di Malaysia

Koleksi papan kekunci & piano Swee Lee menyediakan sesuatu untuk pemain dari semua peringkat umur dan kebolehan, dengan segala-galanya daripada 25 kekunci kepada rangkaian lengkap 88. Dengan Swee Lee terokai pengawal papan kekunci, pengawal MIDI, piano digital, piano pentas dan banyak lagi daripada pakar industri seperti Nord, Arturia, Instrumen Asli, Novation, M-Audio, Akai, Alesis dan banyak lagi! Pedal peredam juga tersedia, membolehkan anda memperhalusi aksen anda pada setiap peringkat. Teruskan, mari kita lihat beberapa rangkaian piano Yamaha Swee Lee di Malaysia.

Yamaha Digital Piano P515 88-kunci

P-515 ialah piano digital Yamaha dan model perdana siri-P. Kualiti bunyi, fungsi dan penampilannya yang unggul menjadikannya piano digital yang sempurna untuk pemain dari semua peringkat kemahiran. Nikmati keagungan yang tiada tandingan daripada nada yang sangat berharga yang disampaikan oleh piano besar konsert CFX dan Bösendorfer Imperial dengan P-515. Dengan lebih 500 suara, anda mempunyai pelbagai jenis bunyi untuk digunakan, membenarkan anda mengarang dan menyanyi dalam sebarang gaya muzik.

Piano Yamaha PSR-SX900 61-key Arranger Workstation

PSR-SX900 ialah model perdana ‘PSR-SX Series’. Hanya Genos yang boleh bersaing dengan komposisi hebat dan papan kekunci berprestasi ini, yang mempunyai teknologi pembesar suara yang tidak pernah dilihat sebelum ini, ketersambungan peringkat pro dan antara muka pengguna yang baru dibaik pulih. Anda boleh menyesuaikan ciri dan bunyi PSR-SX900 terima kasih kepada sistem bunyi yang dibaik pulih sepenuhnya, antara muka pengguna, fungsi baharu yang boleh diagihkan, Joystick dan Pengawal Langsung.

Piano Yamaha PSR-SX600 61-key Arranger Workstation

PSR-SX600 mempunyai fungsi dan kandungan profesional, menjadikannya pilihan yang bagus untuk artis, peminat muzik dan bakal komposer. PSR-SX600 memberikan semua yang anda perlukan untuk bermula dengan papan kekunci stesen kerja penyusun, termasuk kuasa mudah dan bunyi berkualiti tinggi.

Yamaha Digital Piano P-125 88-key Weighted Action

Piano digital Yamaha P-125 ialah piano digital kecil yang menggabungkan bunyi piano yang sangat baik dengan estetika ringkas yang mudah digunakan. P-125 sangat mudah alih dan sangat berguna, dan ia sentiasa bersedia untuk melaksanakan bila-bila masa–atau di mana sahaja–anda memerlukannya. P-125 dilengkapi dengan ciri-ciri yang akan memberikan anda pengalaman piano akustik dalam pakej kecil. Ia memberikan bunyi yang dramatik, tinggi dan responsif sentuhan piano tulen yang anda jangkakan daripada piano digital Yamaha sambil tetap elegan dan kecil. P-125 dicipta dengan mengambil kira kemudahan penggunaan. Antara muka pengguna yang ringkas memudahkan penggunaan ciri seperti Dual Voice dan papan kekunci Split. Setiap aspek P-125 direka untuk memastikan anda tertumpu pada perkara yang paling penting: kejayaan merdu anda.

Mengenai Swee Lee Malaysia

Swee Lee memulakan pelayarannya pada tahun 1946 di Singapura, ketika budaya rock ‘n’ roll sedang melanda tanah Amerika. Penjelajahan pertama mereka dalam bidang muzik ialah menjual alat muzik tembaga dan tiupan kayu kepada tentera. Tidak lama selepas itu, gitar akustik dan perkusi bergabung. Tidak lama kemudian kedai awal mereka, yang terletak di Teater Capitol yang bersejarah, menjadi rumah bagi label terkenal serta aksi tempatan. Swee Lee kini amat mengenali budaya muzik dan kreatif Asia Tenggara, serta rakan kongsi yang berdedikasi untuk syarikat yang paling terkenal di dunia. Apabila anda melawat salah satu lokasi mereka, anda akan disambut oleh kakitangan yang mesra, suasana yang mesra, dan pilihan instrumen dan barangan gaya hidup yang tiada tandingannya. Jika anda telah menemui piano Yamaha yang bergetar dengan pemuzik dalam diri anda, sudah tiba masanya anda membelinya daripada Swee Lee.

Swee Lee ialah salah seorang peniaga rakan kongsi Atome!

Menggunakan apl Atome, anda boleh memecahkan pembelian piano Yamaha anda daripada Swee Lee kepada tiga pembayaran bulanan tanpa faedah kerana Swee Lee ialah salah satu peniaga rakan kongsi Atome.

Mengenali Atome

Atome ialah apl pembayaran yang berfungsi pada kedua-dua peranti Android dan iOS (dapatkan apl itu). Anda boleh membahagikan bil anda daripada mana-mana pedagang Atome yang disenaraikan kepada tiga pembayaran bulanan tanpa faedah menggunakan pelan pembayaran Atome. Beribu pejabat di Singapura dengan lebih 10,000 peniaga rakan kongsi dan tersedia di 10 pasaran, Atome menawarkan penggunanya pilihan dan kemudahan pilihan pembayaran yang fleksibel untuk pelbagai produk dan perkhidmatan. Aplikasi ini membolehkan pembeli membahagikan pembelian mereka ke atas tiga pembayaran bulanan tanpa faedah dengan mengimbas kod QR dalam kedai peruncit rakan kongsi atau semasa membuat pembayaran di tapak web. Dengan membahagikan pembayaran mereka, pengguna Atome akan dapat mengurus belanjawan mereka dengan lebih baik sambil menjadikan produk dan perkhidmatan berkualiti lebih mudah dicapai

Scan QR code to download the Atome app
Imbas QR untuk memuat turun apl Atome

Mengakhiri Fikiran

Mempunyai piano Yamaha di tangan anda adalah setara dengan memiliki sijil bahawa anda seorang pemuzik profesional. Papan kekunci piano Yamaha ialah ‘perjanjian’ dalam industri muzik, jadi dapatkan sekarang jika anda belum memilikinya! Swee mempunyai pelbagai jenis piano Yamaha, jadi anda tahu dari mana hendak membeli-belah.

Main keywords of the article:

Diskaun sebanyak RM15 untuk pembelian pertama
Hak cipta 2023 Atome. Hak cipta terpelihara.