Beli Apple TV baharu anda daripada Switch

by Starry

Feb 08 2022

TV telah menjadi bahagian penting dalam kehidupan kita. Dengan teknologi canggih, banyak syarikat telah memperkenalkan versi TV pintar mereka. Sebaliknya, Apple telah melancarkan Apple TVnya dan telah menaik tarafnya dengan setiap pelancaran baharu. Walaupun Apple mempunyai harga yang agak tinggi untuk TVnya, sama seperti produk lain, teknologi inovatifnya dan TV semua-dalam-satu merupakan pengalaman yang anda mesti cuba sekali seumur hidup anda. Semua TV epal beroperasi pada teknologi yang hampir sama. Satu-satunya perbezaan ialah beberapa dengan HTML1 dan beberapa dengan HTML2. Kesemuanya serasi dengan Bluetooth.

Ciri-ciri Apple TV

Dengan Apple TV, anda boleh bermain permainan video dengan Apple Arcade. Anda boleh menyambungkan ps4, ps5 atau Xbox kerana sukar untuk bermain dengan alat kawalan jauh Apple TV Siri. Dan pengalaman itu menakjubkan. Dengar muzik daripada iTunes dan tonton siri tanpa henti. Selain itu, jika anda telah melampirkan kotak Apple TV dan baru sahaja mengemas kininya, anda tidak perlu memasang semua apl anda sekali lagi. Semua apl anda akan muncul dalam susunan yang sama seperti dalam versi lama.

Apa yang anda perlu lakukan ialah menyambungkan TV dengan mana-mana peranti ios melalui akaun iCloud. Selain itu, anda boleh menggunakan pilihan Bluetooth untuk menyambungkan AirPods anda. AirPods Bluetooth ini mempunyai ciri unik, dan apabila anda menanggalkannya daripada siri anda atau apa sahaja yang ada pada skrin akan dijeda dan disambung semula sebaik sahaja anda meletakkannya semula. Menonton filem atau siri kegemaran anda tanpa mengganggu orang lain adalah idea yang bagus. Selain itu, anda boleh membeli alat kawalan jauh Apple TV secara berasingan. Dengan alat kawalan jauh TV, apabila anda mengklik main dan jeda pada apl, anda akan melihat beberapa pilihan. Anda boleh meleret, menggantikan atau memadamkan apl itu.

Apple TV tersedia di Switch

Switch menawarkan Apple TV berikut. Semua generasi TV mempunyai ciri yang hampir serupa; cuma Apple telah menaik tarafnya dengan setiap versi baharu. Di Switch, anda boleh membeli hampir semua produk Apple terkini seperti iPhone, iPad, Macbook, dsb.

Apple TV 4K

Apple TV ini mempunyai semua ciri yang anda mungkin cari dalam TV yang ideal. Mari mulakan dengan reka bentuk dan alat kawalan jauhnya. Ia mempunyai sisi berkilat dan logo Apple yang bagus di bahagian atas. Bersama-sama dengan kotak Apple TV, ia disertakan dengan alat kawalan jauh Siri. Ia telah direka sedemikian rupa sehingga ia boleh dimuatkan di mana-mana tempat. Anda perlu menyambungkan kotak Apple TV ke TV dengan kabel kuasa dan kabel HDMI. Tidak banyak perbezaan antara generasi 1 dan Apple TV 4K generasi ke-2 tetapi alat kawalan jauh Siri. Apple TV ini mempunyai alat kawalan jauh sentuh sedikit dan lebih tebal daripada alat kawalan jauh G1 Apple TV. Sekarang nikmati filem kegemaran anda dengan ciri digital Dolby.

Apple TV HD

Apple TV HD membawakan anda pengalaman filem berkualiti tinggi. Memori 32 GB dan keserasian Bluetooth akan memindahkan pengalaman anda sepenuhnya. Kini anda boleh menikmati permainan muzik pada skrin besar. Ia dilengkapi dengan alat kawalan jauh Siri dan kabel kilat. Ia mempunyai bateri boleh dicas semula dan boleh bertahan selama berbulan-bulan. Apple Tv HD mempunyai ciri HDMI. Anda boleh mengecas melalui peranti USB. Anda boleh mengakses semua hits Amazon, Netflix, dan banyak lagi. Sama seperti versi Apple TV yang lain, anda boleh mendapatkan pengalaman mendengar peribadi. Main permainan dengan Arked Apple dan nikmati kualiti 1080p. Selain itu, anda boleh berkongsi media daripada peranti iPad, iPhone atau iOS anda dengan Apple TV anda.

Apple TV 4K (generasi ke-2)

Apple TV generasi ke-2 ialah versi Apple TV 4K yang dipertingkatkan dengan banyak ciri yang sedang disemak. Seperti Apple TV yang lain, ia dilengkapi dengan alat kawalan jauh pad sentuh dan keserasian Bluetooth. Ia menawarkan tayangan filem, permainan dan siri berkualiti HD. Juga, dengar artis kegemaran anda dengan iTunes. Dengan keupayaan HDMInya, anda boleh menstrim tanpa henti dengan sinematik yang hebat. Anda boleh kekal cergas dengan merancang senaman anda dengan Apple Fitness.

Bayar Apple TV anda dengan Atome

Adakah anda bosan kehabisan wang kerana anda membeli sesuatu yang mahal? Tetapi tidak lagi kerana Atome menawarkan beberapa pelan pembayaran yang fleksibel. Apabila anda membeli Apple TV daripada Switch, salah satu penjual semula Apple TV Malaysia yang terbesar, anda boleh memilih Atome sebagai rakan kongsi pembayaran anda. Anda boleh menyemak tapak web Atome untuk mendapatkan butiran lanjut. Anda boleh memasang apl Atome untuk lebih keselesaan. Kini anda tidak perlu risau tentang membayar bil yang besar. Hanya buat pembelian anda daripada Switch dan biarkan Atome bimbang tentang belanjawan anda. Anda boleh membahagikan pembayaran anda kepada tiga bahagian dan membayar dalam beberapa bulan akan datang.

What is Atome?

Beribu pejabat di Singapura dengan lebih 10,000 peniaga rakan kongsi dan tersedia di 10 pasaran, Atome menawarkan pengguna pilihan dan kemudahan pilihan pembayaran yang fleksibel untuk pelbagai produk dan perkhidmatan. Apl ini membolehkan pembeli membahagikan pembelian mereka ke atas 3 pembayaran bulanan tanpa faedah dengan mengimbas kod QR dalam kedai atau pembayaran tapak web peruncit rakan kongsi. Dengan membahagikan pembayaran mereka, pengguna Atome akan mengurus kewangan mereka dengan lebih baik sambil menjadikan produk dan perkhidmatan berkualiti lebih mudah dicapai.

Scan QR code to download the Atome app
Imbas QR untuk memuat turun apl Atome

Kesimpulan

Apple TV telah menjadi mercu tanda dalam sejarah peranti digital, khususnya TV Pintar. Produk Apple dilengkapi dengan semua ciri yang mungkin anda inginkan apabila menonton sesuatu pada skrin besar. Dengar muzik Apple, bermain permainan dengan Apple Arcade atau hanya nikmati filem pada skrin besar.

Main keywords of the article:

First Order up to RM15 off
Copyright 2023 Atome. All rights reserved.