Tumbuhan Dalaman 101 Dan Di Mana Untuk Membelinya

by jiatongma

Jun 29 2022

Tumbuhan dalaman dan kesan menyegarkannya sering diabaikan apabila ia berkaitan dengan hiasan dalaman. Sama ada rumah, pejabat atau lobi yang memerlukan penghiasan semula, menambahkan sentuhan hijau boleh meningkatkan ruang daripada subpar kepada mesra!

Jika ada satu jenama yang memahami kepentingan tumbuhan dalaman, ia adalah Bloomspace Malaysia. Ia membawa pelbagai jenis tumbuhan dalaman terbaik, alat penjagaan yang diperlukan dan hadiah pasu yang cantik untuk membantu anda berhubung dengan alam semula jadi dengan lebih baik. Pasukan Bloomspace meluangkan masa mereka dengan menanam, menanam pasu dan memelihara setiap tumbuhan untuk memastikan tumbuhan yang paling sihat dan meriah sampai kepada anda.

Apakah tujuan tumbuhan dalaman berfungsi?

Tumbuhan adalah bahagian penting dalam ekosistem, dan tanpanya, adalah mustahil untuk hidupan wujud di planet ini. Lagipun, mereka adalah sumber utama oksigen yang mengekalkan kita hidup. Pokok dan tumbuh-tumbuhan juga mempunyai kesan yang besar terhadap jumlah hujan yang diterima oleh sesebuah kawasan. Dan jangan lupa buah-buahan dan sayur-sayuran yang berkhasiat dan lazat yang dihasilkan oleh tumbuhan. Saya boleh meneruskan tentang pelbagai tujuan flora dan fauna berkhidmat, tetapi anda tidak memerlukan pelajaran dalam Geografi.

Dunia sedang dalam perjalanan untuk menjadi hutan korporat, dan alam semula jadi telah membayar harga untuknya. Kadar penebangan hutan – menebang pokok – telah meningkat, membawa kepada perubahan buruk dalam ekosistem kita. Ini termasuk perubahan iklim, banjir, hakisan tanah, pengurangan tanaman, peningkatan gas rumah hijau dan banyak lagi.

Ya, adalah penting untuk menanam pokok di luar rumah tetapi memilikinya di dalam ruang kediaman anda juga mempunyai banyak kelebihan!

Jadi lebih produktif

Penambahan tumbuhan dalaman ke bilik anda mungkin menjadi motivasi yang hilang yang hilang dari hidup anda. Menurut sains, sahabat yang berdaun memberi inspirasi kepada kreativiti dan produktiviti. Jadi, jika anda sering mendapati diri anda hilang tumpuan atau terganggu, maka mungkin sudah tiba masanya untuk melabur dalam tumbuhan dalaman yang cantik!

Satu bentuk terapi yang sangat baik

Menurut sains, mempunyai tumbuh-tumbuhan di sekeliling menggalakkan perasaan kesejahteraan dan keselesaan, terutamanya jika seseorang itu mengalami penyakit mental. Ini dikenali sebagai terapi hortikultur. Berkebun memberi anda sesuatu yang positif untuk difokuskan, membantu anda menguruskan gejala dengan lebih baik.

Hidup tanpa tekanan

Menjadi dekat dengan alam semula jadi menggalakkan anda berasa tenang dan tenang. Jika anda terdedah kepada tekanan yang kerap menggigit kuku, mempunyai tanaman dalaman di ruang tamu atau ruang makan anda mungkin dapat membantu anda mengawal diri dan memberi tumpuan di luar punca kebimbangan.

Pemulihan yang lebih cepat

Mempunyai tumbuhan di sekeliling apabila mengalami penyakit fizikal boleh membantu seseorang pulih dengan lebih cepat dan bangkit semula. Selain daripada pejabat dan rumah seseorang, mungkin idea yang bagus untuk memasukkan tumbuhan dalam hiasan hospital, klinik dan pusat pemulihan.

Kualiti udara bertambah baik

Tumbuhan berfungsi untuk membersihkan udara, membersihkannya daripada bahan berbahaya supaya anda tidak menghirup apa-apa selain udara bersih. Lebih-lebih lagi, jika anda tinggal dalam iklim kering, mempunyai tumbuhan di dalam rumah juga akan meningkatkan kelembapan. Tumbuhan juga memberi anda akses kepada oksigen segar pada setiap masa, meningkatkan pernafasan dan kesihatan keseluruhan anda.

Rasa terpenuhi

Tumbuhan adalah makhluk hidup, dan menjaga mereka dan bertanggungjawab terhadap mereka pasti akan membuatkan anda berasa berjaya. Melihat mereka berkembang sebagai hasil kerja keras anda akan membuatkan anda mengalami kepuasan seperti yang lain!

Hangat dan mesra

Menambahkan sentuhan kehijauan pada mana-mana ruang akan serta-merta memberi kesan santai kepada pelawat dan pendatang baru. Ia adalah isyarat yang sangat bernas yang membuatkan orang ramai berasa selesa.

Tumbuhan dalaman terbaik di Bloomspace

Bloomspace Malaysia telah menjadikan dunia tempat yang lebih baik sejak 2017, satu tumbuhan pada satu masa! Perniagaan ini adalah pakar dalam berkebun dalaman. Anda bukan sahaja memesan sendiri tumbuhan daripada mereka tetapi panduan dan pengalaman yang lengkap. Tapak web Bloomspace menyenaraikan arahan penjagaan khusus untuk setiap tumbuhan, ia memperkatakan semua alat yang mungkin diperlukan untuk berkebun, dan pembungkusan revolusionernya memastikan rakan baharu anda selamat tiba di rumah anda.

 • Sebelum penghantaran, setiap loji menjalani pemeriksaan menyeluruh untuk memastikan yang paling sihat sampai kepada anda.
 • Campuran tanah pasu dalaman yang digunakan Bloomspace adalah bebas daripada bakteria, organik dan diperkaya dengan mikronutrien.
 • Selepas penghantaran, anda terus menerima e-mel yang mengandungi arahan penjagaan dan petua berguna untuk membantu anda dan kemajuan tumbuhan anda.
 • Pasu yang digunakan untuk menanam bukan sahaja bergaya tetapi juga mesra alam. Ini dibuat menggunakan bahan terbiodegradasi untuk meneruskan matlamat Bloomspace untuk mempromosikan kemampanan.
 • Syarikat menawarkan untuk menggantikan loji anda jika ia rosak atau rosak dalam tempoh 14 hari selepas penghantaran.

Berikut ialah beberapa tumbuhan terlaris di Bloomspace

Burung Syurga

Tempatan ke Afrika Selatan, tumbuhan yang lazat ini akan menambah sentuhan tropika pada ruang dalaman. Ia mempunyai daun yang lebar dan berkilat yang menyerupai pokok pisang. Dengan peredaran masa, daun tumbuhan yang indah ini berpecah, membolehkan mereka kekal dan tegak. Lawati tapak web Bloomspace untuk mengetahui lebih lanjut tentang Bird of Paradise.

Anthurium

Jika anda mahukan tumbuhan berbunga dalaman, maka yang ini mungkin sesuai untuk anda. Anthurium berasal dari Amerika Selatan dan menyukai iklim yang hangat dan lembap. Ia tumbuh daun berbentuk anak panah dan bunga berbentuk hati. Bunga-bunga ini tumbuh dalam warna merah yang paling terang dan bertahan untuk masa yang sangat lama. Anthurium mewakili keramahan.

Bintang Strawberi Caladium

ini adalah satu lagi keindahan tropika yang mempunyai dedaunan yang kelihatan paling indah. Daun hijau-putih Caladium memaparkan bintik merah jambu terang pada permukaannya, menjadikannya menarik perhatian segera.

Bloomspace x Atome

Bloomspace ialah tempat terbaik untuk memulakan perjalanan berkebun dalaman anda, dan bukan sahaja kerana sebab yang dinyatakan di atas. Berikut adalah satu lagi untuk mendorong anda melawati tapak web Bloomspace: ia bergabung dengan Atome!

Bagaimanakah ia membuat perbezaan? Baiklah, biar saya beritahu awak. Atome ialah aplikasi moden yang menyediakan alternatif mesra bajet kepada kaedah tradisional membayar bil.

Apabila seseorang memilih untuk membayar dengan Atome, jumlah bil akan dibahagikan kepada tiga pembayaran yang lebih kecil yang kemudiannya dibayar pada selang masa yang dijadualkan. Pembayaran ini tanpa faedah, jadi satu perkara yang kurang perlu dibimbangkan!

Apa yang anda perlu lakukan ialah memuat turun aplikasi (dapatkan di sini) dan menjadi ahli komuniti Atome dengan mendaftar. Aplikasi ini tidak meminta sebarang caj tambahan atau perkhidmatan.

Pengguna Atom menerima banyak tawaran dan diskaun yang diidamkan di pelbagai jenama rakan kongsi. Anda akan layak mendapat diskaun bernilai RM15 di Bloomspace selepas membelanjakan sekurang-kurangnya RM50 pada pesanan pertama anda.

Berikut ialah cara anda boleh menggunakan Atome untuk membayar belanja dalam talian anda:

 1. Pilih Atome sebagai cara pembayaran semasa mendaftar keluar.
 2. Log masuk ke akaun Atome anda atau buat yang baharu.
 3. Masukkan jumlah bil anda.
 4. Gunakan kod diskaun yang tersedia, jika ada.
 5. Semak jadual pembayaran dan buat pembayaran pertama.
 6. Tumbuhan dalaman anda akan dihantar dan apl akan mengecaj baki dua pembayaran secara automatik apabila ia perlu dibayar.

Tumbuhan bukan sahaja sumber oksigen dan rezeki, tetapi ia mempunyai banyak kelebihan lain. Dengan menambahkan tumbuh-tumbuhan ke ruang dalaman, anda bukan sahaja memanfaatkan alam sekitar tetapi juga diri anda sendiri. Jadi berhenti berfikir dan pesan teman berdaun atau lebih daripada Bloomspace. Pastikan anda mendaftar di Atome untuk pembayaran yang fleksibel!

Main keywords of the article:

First Order up to RM15 off
Copyright 2023 Atome. All rights reserved.