Serlahkan Badan Anda dengan FITsy dalam Gaya

by jiatongma

Jun 29 2022

FITsy ialah studio kecergasan yang membantu wanita mengekalkan bentuk badan sambil menikmati kesihatan yang baik. Kebanyakan wanita percaya diet seimbang adalah rahsia di sebalik kehidupan yang sihat. Pemerhatian itu benar, tetapi diet sahaja tidak mencukupi- badan anda memerlukan senaman yang kerap untuk memastikan dirinya cergas dan aktif.

Walaupun kebanyakan wanita menyedari manfaat kesihatan aktiviti fizikal yang kerap, terdapat beberapa halangan yang menyekat pergerakan mereka. Berikut ialah senarai sebab biasa

 • Kekurangan motivasi
 • Tidak cukup masa
 • Kurang tenaga
 • Kewajipan keibubapaan
 • Keadaan kesihatan
 • Kekurangan sumber
 • Stereotaip jantina

Wanita adalah multi-tasker. Mereka menyesuaikan beberapa tugas secara serentak- pekerjaan, kewajipan keibubapaan, kerja rumah, dan hampir tidak ada masa lagi untuk diri mereka sendiri. Walaupun mereka berjaya meluangkan sedikit masa dari jadual sibuk mereka, mereka biasanya terlalu letih secara fizikal dan emosi untuk mencari motivasi untuk bersenam.

Sesetengah wanita mendapati lebih mudah untuk bersenam di rumah, tetapi masalahnya adalah kekurangan konsistensi. Tanpa rakan latihan, anda kehilangan pemanduan dengan cepat dan kembali ke rutin anda. Kekurangan tenaga juga merupakan masalah biasa di kalangan wanita. Keletihan adalah kesan sampingan daripada gaya hidup yang sibuk, tetapi senaman yang kerap meningkatkan tenaga dan membantu anda mengatasi dengan lebih baik tuntutan kehidupan seharian.

Apabila wanita semakin tua, mereka mungkin mengalami keadaan kesihatan kronik yang mengehadkan penyertaan mereka dalam bentuk senaman tertentu. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna anda berhenti bersenam sama sekali. Anda boleh berbincang dengan doktor anda dan membincangkan aktiviti fizikal yang boleh anda lakukan tanpa membebankan badan anda. Sebagai contoh, akuaponik adalah pilihan yang sangat baik untuk wanita yang mengalami arthritis.

Satu lagi masalah utama yang dihadapi wanita ialah stereotaip jantina. Dalam budaya yang membesarkan anak dan tugas rumah tangga dianggap sebagai pekerjaan wanita, mereka kurang berkemungkinan meluangkan masa untuk diri mereka sendiri dan berasa bersalah kerana berbuat demikian.

Wanita telah digalakkan untuk mempercayai bahawa ‘tubuh yang sempurna’ wujud dan tugas mereka untuk mencapainya tanpa mengira umur, jenis badan, dan sekatan fizikal. Wanita harus bersenam untuk kekal sihat dan cergas, bukan mengikut acuan yang tidak realistik yang dibentuk oleh masyarakat. Walaupun terdapat beberapa halangan yang perlu mereka atasi, usaha itu berbaloi. Adalah penting untuk mengutamakan diri sendiri tanpa rasa bersalah mengenainya.

Terdapat pelbagai jenis senaman yang baik untuk wanita:

 • Senaman regangan
 • Senamrobik
 • Yoga
 • Latihan berat

Yoga adalah amalan kuno yang melibatkan tumpuan, pernafasan dalam, dan pose fizikal. Pose yoga yang kerap menggalakkan ketenangan, fleksibiliti, ketahanan, kekuatan, dan kesejahteraan keseluruhan. Terdapat pelbagai jenis yoga, masing-masing memfokuskan pada kekuatan dan asana tertentu. Kebanyakan ini adalah agak ringan dan, oleh itu, selamat untuk dilakukan oleh kebanyakan orang; bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk mengikuti pengajar yang terlatih untuk mengelakkan kecederaan.

Yoga menggabungkan regangan dan latihan bebanan sambil membantu anda mencari ketenangan anda. Borang ini boleh menjadi titik permulaan yang bagus jika anda ingin mengamalkan gaya hidup sihat dan memasukkan senaman tetap ke dalam rutin anda. Walaupun anda boleh melakukan pose di rumah, bersenam di studio yoga adalah lebih bermanfaat kerana ia membuatkan anda bermotivasi dan konsisten.

Satu lagi senaman yang bagus untuk wanita ialah Pilates. Jika anda pernah mendengar istilah itu sebelum ini tetapi tertanya-tanya apa maksud Pilates, ia adalah satu bentuk senaman berimpak rendah yang menguatkan otot dan meningkatkan penjajaran postur dan fleksibiliti. Kebanyakan gerakan Pilates berputar di sekitar otot teras atau perut anda, belakang, pinggul, dan paha dalam dan luar. Senaman seluruh badan, faedah Pilates termasuk kestabilan badan teras anda yang lebih baik dan mobiliti yang lebih baik.

Memandangkan kita telah membincangkan mengapa penting untuk memasukkan senaman tetap ke dalam gaya hidup anda, anda mungkin berasa terdorong untuk mencari kelas yoga berhampiran saya. Mari bercakap tentang studio kecergasan di mana anda boleh meraih faedah yoga dan kelihatan terbaik!

Meneroka dunia FITsy yang menarik

FITsy ialah studio kecergasan yang pakar dalam latihan udara, kardio dan berasaskan tarian. Terdiri daripada pasukan pengajar yang sangat bertenaga dan berdedikasi, anda boleh mengenal pasti kekuatan anda dan menolak had anda dalam persekitaran yang selamat dan menggalakkan. Jika anda kurang motivasi dan konsisten, tahap tenaga dalam studio FITsy akan membuatkan anda terinspirasi dan terdorong.

FITsy Malaysia mempunyai 5 studio:

 • FITsy Sri Petaling– 19-1, Jalan Radin Bagus 7, Sri Petaling, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • FITsy SS2 (FITsy SS2 PJ)– 16-1, SS2/61, 47300 Petaling Jaya, Selangor
 • FITsy Menjalara– 68-1-2, Jalan Medan Putra 3, Pusat Perniagaan Medan Putra, Menjalara, 52200 Kuala Lumpur
 • FITsy Cheras– 42-1, Jalan Dataran Cheras 2, Cheras Trader Square, Cheras 43200 Selangor
 • FITsy Puchong– 42-1, Jalan Dataran Cheras 2, Cheras Trader Square, Cheras 43200 Selangor

Kelas FITsy

FITsy menawarkan empat kelas berbeza yang boleh anda sertai mengikut keutamaan anda.

 • Yoga udara
 • Gelung udara
 • AerialPilates
 • tiang terbang

Yoga udara ialah bentuk unik yang membawa anda keluar dari tikar dan ke udara sambil memastikan anda menikmati semua faedah yoga biasa. Menggantung badan anda membolehkan anda mengembangkan bahagian atas badan dan kekuatan teras dan juga membantu memanjangkan tulang belakang anda dan menggalakkan mobilisasi sendi yang lebih sihat.

Walaupun yoga sudah mempunyai banyak manfaat kesihatan, yoga udara membawanya ke peringkat seterusnya. Anda boleh mengalami:

 • Imbangan yang dipertingkatkan dan akses pose
 • Penjajaran postur yang lebih baik dan melegakan kesakitan
 • Menggalakkan tumpuan, meditasi, dan kesedaran badan
 • Menambahkan pengembaraan dan keseronokan dalam rutin
 • Menenangkan sistem saraf

Adakah anda teruja untuk mencuba kursus yoga untuk pemula ini? Teruskan membaca untuk mengetahui cara Atome boleh membantu anda mencapai gaya hidup yang lebih sihat.

FITsy ialah pedagang rakan kongsi Atome

Pasukan di FITsy memberi tumpuan untuk membantu anda mencapai bentuk badan yang sempurna dan mahu pengalaman anda menjadi cemerlang. Oleh itu, FITsy telah bekerjasama dengan Atome untuk menawarkan pelanggannya pilihan yang mudah untuk pembayaran yang fleksibel. Dengan perkhidmatan pembayaran ini, anda boleh mendaftar untuk mana-mana atau kesemua empat kursus tanpa perlu risau tentang jumlah bayaran pendahuluan.

Apa itu Atome?

Atome ialah perkhidmatan beli sekarang bayar kemudian yang beroperasi di sepuluh pasaran di seluruh Malaysia, Singapura, Taiwan, Tanah Besar China, Filipina, Vietnam, dsb. Berpusat di Singapura, perkhidmatan ini bertujuan untuk memudahkan pengalaman membeli-belah pengguna moden dengan bulanan yang fleksibel pembayaran. Atome mempunyai lebih 10,000 peniaga rakan kongsi yang menawarkan produk dan perkhidmatan merentas fesyen, gaya hidup, perjalanan, aksesori, rumah dan banyak lagi.

Direka untuk pengguna yang mahir digital, Atome membenarkan pengguna membahagikan bil mereka kepada tiga bahagian. Bahagian pertama dibayar pada masa pembelian, manakala dua lagi dibayar pada bulan-bulan berikutnya. Pembayaran fleksibel membolehkan pengguna memiliki produk dan perkhidmatan berkualiti tinggi dari semasa ke semasa tanpa membayarnya sepenuhnya sekali gus.

Jika anda ingin memanfaatkan perkhidmatan BNPL ini sepenuhnya, anda boleh memuat turun aplikasi Atome (Dapatkan aplikasinya) dan daftarkan diri anda. Selepas akaun anda diluluskan, anda boleh meneroka pelbagai jenis produk dan perkhidmatan berkualiti tinggi melalui pedagang yang bekerjasama dengan Atome. Jika anda memuat turun aplikasi sekarang, anda akan mendapat baucar alu-aluan potongan RM15 pada pembelian pertama anda.

First Order Up To RM15 Off! Download Atome!
First Order Up To RM15 Off! Download Atome!

Bagaimana cara membayar di FITsy dengan Atome?

 1. Pilih Atome sebagai kaedah pembayaran anda semasa mendaftar keluar dari tapak web FITsy.
 2. Anda boleh mengimbas kod QR Atome melalui apl untuk pembayaran dalam studio.
 3. Masukkan butiran pengguna dan teruskan.
 4. Bayar 1/3 daripada bil FITsy anda dan tangguhkan baki pembayaran.

Dapatkan cergas dengan yoga dan Pilates di FITsy

Jika anda telah mencari “Pilates berdekatan saya”, pencarian anda akan ditamatkan dengan FITsy. Kursus mereka bertujuan untuk mengubah badan anda dan membantu anda menjalani kehidupan yang seimbang. Jadi, jangan terlalu memikirkannya dan ambil langkah positif ke arah kesejahteraan anda dengan FITsy.

Atome menjadikannya lebih mudah untuk menjalani gaya hidup yang lebih sihat tanpa perlu risau tentang belanjawan bulanan. Anda boleh mendaftar untuk kursus FITsy dengan Atome dan menikmati bayaran bulanan tanpa caj faedah atau yuran perkhidmatan. Dipercayai oleh pengguna di seluruh dunia, perkhidmatan pembayaran ini benar-benar selamat dan penyelesaian yang sempurna untuk pengguna moden yang menghargai produk dan perkhidmatan yang berkualiti.

Main keywords of the article:

First Order up to RM15 off
Copyright 2023 Atome. All rights reserved.