Jesmonite Bud Lamp – Tingkatkan Permainan Hiasan Rumah Anda

by jiatongma

Jun 20 2022

Lampu telah menjadi bahagian penting dalam reka bentuk dalaman selama yang saya ingat. Dan ia masuk akal sepenuhnya memandangkan apa yang mereka lakukan. Studio Kittuco telah menambah kelainan yang mengagumkan pada peranti tradisional ini dengan menciptanya dalam Jesmonite pelbagai guna.

Jika anda tidak biasa dengan bahan ini, maka anda telah mendarat di tempat yang betul. Jika anda sudah mengetahui tentang pemutus Jesmonite dan keajaiban yang boleh dilakukannya, maka saya masih mencadangkan anda bertahan untuk mengetahui cara Studio Kittuco menggunakannya untuk membuat produk yang menarik.

Koleksi mereka terdiri daripada kepingan hiasan dan peralatan rumah yang menakjubkan seperti asbak, dulang, coaster, pemegang, lampu, pasu dan periuk. Semuanya dibuat dalam bahan bintang yang dikenali sebagai Jesmonite!

Apakah Jesmonite?

Mari kita mulakan dengan asas.

Bahan komposit, Jesmonite, adalah terbitan gipsum dan perlu dicampur dengan resin akrilik untuk digunakan untuk tuangan. Walaupun gipsum adalah mineral lembut yang terdiri daripada kalsium sulfat, resin akrilik ialah termoplastik yang digunakan untuk membuang pelbagai objek.

Kit Jesmonite anda terdiri daripada dua komponen: serbuk dan cecair. Mencampurkan ini bersama-sama dan menambah pigmen berwarna adalah perkara yang membuat keajaiban berlaku. Campuran yang terhasil kemudiannya boleh digunakan untuk mencipta kepingan yang unik, kerana ia boleh meniru pelbagai tekstur dan reka bentuk.

Anda boleh mendapatkan kit DIY dari Studio Kittuco dan memulakan kerjaya Jesmonite anda dengan membuat coaster Terrazzo yang hebat.

Kit terdiri daripada:

 • Acuan coaster silikon
 • Cecair Jesmonite
 • Serbuk asas Jesmonite
 • Set pigmen warna
 • Gaul kayu
 • Cawan campur
 • Kertas pasir
 • Pengedap semulajadi
 • Kad arahan dan akses kepada video tutorial kami

Adakah Jesmonite sama dengan Plaster of Paris?

Sekarang, ini adalah satu soalan yang mungkin timbul dalam kepala anda semasa meneliti bahan ini atau bekerja dengannya. Jawapannya tidak, kerana terdapat sedikit perbezaan antara keduanya.

 • Tidak seperti Jesmonite, Plaster of Paris sangat likat, yang menjadikannya lebih sukar untuk digunakan. Kelikatan tidak membenarkan ia mengalir dengan lancar, yang boleh mengakibatkan kucar-kacir apabila anda cuba menuangnya ke dalam acuan.
 • Sebaliknya, jika anda mengambil kuantiti yang sama bagi kedua-dua bahan, Plaster of Paris akan menghasilkan lebih banyak produk daripada Jesmonite.
 • Yang pertama juga lebih ringan.

Apa yang anda boleh buat menggunakan Jesmonite?

Bahan ini pada mulanya digunakan dalam industri pembinaan, tetapi baru-baru ini telah berubah. Penggunaan Jesmonite telah berkembang sejak dicipta pada tahun 1980-an. Trend telah beralih daripada pembinaan kepada kepingan reka bentuk dalaman, pinggan mangkuk, laminasi, dan sebagainya. Bahagian yang terbaik ialah Jesmonite mudah menerima serbuk logam, pigmen berwarna dan bahan tambahan lain.

Berikut adalah beberapa contoh untuk membuat jus kreatif itu mengalir!

 • Barang kemas
 • Dulang Barang Kemas
 • Pemegang Cawan
 • Penanam
 • Hiasan Taman
 • Barang pameran
 • Coaster
 • Bahagian atas meja
 • Sabun Pinggan
 • arca
 • Bingkai

Ciri-ciri cemerlang Jesmonite

Selain daripada serba boleh, bahan berasaskan gipsum ini mempunyai beberapa ciri pepejal yang menjadikannya sesuai untuk menghasilkan pelbagai produk.

Kebebasan kreatif: Ia adalah medium yang sangat baik untuk ekspresi kreatif kerana seseorang boleh menggunakannya untuk menghidupkan pelbagai objek. Ia boleh dimanipulasi untuk mengambil pelbagai tekstur, warna dan permukaan. Ia juga berfungsi sebagai permukaan lukisan yang hebat.

Mesra alam: Bahan lestari yang baik untuk alam sekitar. Ia menjadikan alternatif yang menakjubkan kepada plastik, plaster, batu, kayu dan bahan lain.

Getaran yang tiada tandingan: Sejujurnya, terdapat daya tarikan tersendiri pada produk Jesmonite. Mereka kelihatan begitu organik dan bersemangat.

Tahan lama: Jesmonite tahan api dan hentaman, jadi anda tahu karya agung anda akan bertahan lama.

Tidak toksik: Proses penciptaan tidak mendedahkan anda kepada asap atau zarah toksik tetapi masih memerlukan memakai peralatan perlindungan dan bekerja di ruang pengudaraan.

Lampu Jesmonite dan banyak lagi di Studio Kittuco

Jika anda tidak terlalu berminat untuk bekerja dengan Jesmonite dan ingin mendapatkan produk siap pakai, maka Studio Kittuco patut anda lihat. Setiap produk Jesmonite mereka sangat menawan dan tidak dapat dinafikan sehingga anda rasa ingin mendapatkan satu daripada setiap kategori. Izinkan saya membawa anda melalui koleksi berwarna-warni mereka.

Bud Lamps

Berbentuk menyerupai putik, kepingan unik ini akan menjadi tumpuan di mana-mana bilik yang anda letakkan. Reka bentuk teraso yang comel dan unik memberikan kualiti yang luar biasa. Aspek yang paling menarik bagi saya ialah tekstur yang tidak sekata yang merupakan hasil daripada gelembung udara, liang-liang, dan ketidaksempurnaan permukaan.

Asas lampu dituang dengan tangan dengan Jesmonite dan resin akrilik berasaskan air. Lapisan atas lilin lebah asli digunakan untuk menutup kesemuanya. Akhirnya, mentol Filamen LED terletak di atas tapak yang cantik. Tapaknya adalah 11 cm tinggi dengan diameter 8 cm.

Letakkan lampu pemalam ini di atas meja belajar anda, dan ia akan berfungsi sebagai lampu meja. Anda juga boleh menggantikannya dengan lampu sisi katil tradisional atau lampu meja biasa. Kabel sepanjang 2 meter memastikan anda boleh meletakkannya hampir di mana-mana sahaja.

Bud Lamp didatangkan dalam 18 varian yang luar biasa, daripada Classic Rose dan Natural Turquoise kepada Split Cinnamon dan Navy Confetti.

Pasu Penanam

Terrazzo nampaknya menjadi tema yang dominan di Studio Kittuco, dan anda memahami sebabnya dengan menyerlahkan koleksi mereka. Selain itu, semua produk mereka dibuang menggunakan Jesmonite dan resin akrilik untuk getaran yang berbeza itu!

Pot Penanam mereka mempunyai bentuk yang tidak biasa dengan diameter 11 cm dan ketinggian 10 cm. Mereka datang dengan lubang saliran di bahagian bawah. Selain itu, ia juga mempunyai permukaan bertekstur yang serupa dengan Lampu Bub. Anda boleh mendapatkannya dalam dakwat Noir Dusty, Navy Confetti, White Love, Blue Terrazzo, Classic Milk Tea dan Classic Forest.

Periuk Pen

Pot Pen Studio Kittuco akan menjadikan meja belajar anda sangat menarik dengan daya tarikannya yang meriah! Ini adalah 9 cm tinggi dan 8.5 cm lebar, jadi cukup luas untuk memuatkan semua pen dan pensel anda. Sebaliknya, anda boleh meletakkannya pada meja solek anda untuk memegang berus solek dan pensel anda. The Split Sunny Lime ialah kegemaran peribadi saya!

Pasu Tinggi

Tidak dinafikan bahawa bunga membuat pemandangan yang menyenangkan tetapi adakah anda tahu apa yang lebih baik? Pemandangan bunga dalam Vas Tinggi dari Studio Kittuco! Ini adalah 14.5 cm tinggi dan 7.8 cm lebar. Sebagai tambahan kepada varian terrazzo, ini juga datang dalam warna Solid Rainbow. Pilih daripada Pistachio, Lavender, Tangerine, Canary, Rose dan Ocean.

Atome x Studio Kittuco

Adakah anda tahu bahagian terbaik tentang membeli perkakas rumah yang menarik daripada Studio Kittuco? Biar saya bawa awak masuk. Jenama itu bekerjasama dengan Atome untuk memudahkan anda membayar produknya! Mudah pada mata dan poket anda!

Beribu pejabat di Singapura dengan lebih 10,000 peniaga rakan kongsi dan tersedia di 10 pasaran, Atome menawarkan penggunanya pilihan dan kemudahan pilihan pembayaran yang fleksibel untuk pelbagai produk dan perkhidmatan. Aplikasi ini membolehkan pembeli membahagikan pembelian mereka ke atas tiga pembayaran bulanan tanpa faedah dengan mengimbas kod QR dalam kedai peruncit rakan kongsi atau semasa membuat pembayaran di tapak web. Dengan membahagikan pembayaran mereka, pengguna Atome akan dapat mengurus belanjawan mereka dengan lebih baik sambil menjadikan produk dan perkhidmatan berkualiti lebih mudah dicapai.

Untuk memulakan, anda hanya perlu memuat turun aplikasi Atome (dapatkan di sini) dan mendaftar di atasnya dengan membuat akaun.

Setiap pengguna baharu layak mendapat diskaun RM15 apabila berbelanja minimum RM50.

Bagaimana cara menggunakan Atome?

 1. Tambahkan item Jesmonite kegemaran anda di Studio Kittuco ke dalam troli.
 2. Semasa mendaftar keluar, pilih Atome untuk membayar bil anda.
 3. Buat pembayaran pertama serta-merta dan dua lagi pada tarikh akhir yang ditetapkan.

Menghias rumah anda adalah pengalaman yang sihat dan memuaskan bagi kebanyakan orang. Dan ia menjadi sepuluh kali ganda lebih baik apabila anda boleh melakukannya dengan kepingan menakjubkan yang diperbuat daripada Jesmonite mesra alam. Daya tarikannya kekal berterusan sama ada anda membelinya di Studio Kittuco atau DIY karya agung. Mereka juga membuat hadiah ikhlas! Pastikan anda menggunakan Atome semasa membuat pesanan untuk kit DIY anda atau produk siap.

Main keywords of the article:

First Order up to RM15 off
Copyright 2023 Atome. All rights reserved.