Dapatkan Nintendo Switch Malaysia di Novelship

by mylovesiren1

Feb 09 2022

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, teknologi telah mula menjadi lebih mudah alih, termasuk kemajuan dalam pengkomputeran. Ini telah membolehkan orang ramai memasukkan komputer ke dalam telefon pintar mereka, dan pembangunan tablet telah membolehkan membawa teknologi ke mana sahaja mereka pergi. Dari segi kemudahalihan, masa lapang dan hiburan telah berjalan jauh, dan sejurus pelancaran, Nintendo Switch Malaysia telah menjadi ikon permainan mudah alih di seluruh dunia.

Oleh kerana ciri kuasa, kemudahan dan ketersambungan yang ditawarkannya, peranti permainan pegang tangan ini telah menjadi bahagian penting dalam kehidupan mana-mana pemain. Daripada pelbagai platform yang menawarkan Nintendo Switch Malaysia, Novelship adalah yang paling terkenal kerana semua produknya adalah 100% tulen, dan ini menjadikannya salah satu pasaran dalam talian yang paling pesat berkembang di Malaysia. Walaupun Novelship terkenal dengan kasut dan pakaian jalanan, koleksinya juga begitu popular, dan Nintendo Switch telah menjadi hobi bagi ramai untuk menikmati permainan kegemaran mereka selepas membeli daripada Novelship.

Ciri-ciri utama Nintendo Switch Malaysia

Nintendo terkenal kerana menawarkan beberapa permainan dan konsol terbaik, dan Nintendo Switch adalah antara produk terbaik mereka. Konsol ini datang dengan reka bentuk hibrid yang unik, dan oleh itu, ia boleh digunakan dalam beberapa cara, yang menjadikannya agak serba boleh. Anda boleh menggunakannya dalam mod konsol, mod pegang tangan atau mod atas meja, manakala anda boleh mendapatkan harga Nintendo Switch Malaysia yang berpatutan di Novelship.

 • Paparan

Konsol ini mempunyai skrin terbina dalam 6.2 inci dan lebih kecil sedikit daripada kebanyakan tablet di pasaran. Resolusi paparan ialah 720p, membolehkannya menawarkan kualiti imej yang jelas dan warna yang kaya. Oleh itu, apabila anda bermain mana-mana permainan Nintendo Switch Malaysia yang kompleks, anda akan mendapat kedalaman dan perincian yang mencukupi.

 • Dalaman

Konsol ini tersedia dalam 32GB dan boleh dikembangkan melalui MicroSD. Perkara terbaik mengenainya ialah anda tidak perlu risau tentang sebarang pemasangan dan storan melainkan anda akan memuat turun permainan lain.

 • Bateri

Nintendo mendakwa bahawa konsolnya mampu bertahan sekitar 6 jam, tetapi semuanya bergantung pada penggunaan. Jika anda bermain permainan Nintendo Switch Malaysia yang kurang intensif, maka anda pasti akan mempunyai hayat bateri yang lebih lama. Untuk bateri tahan lebih lama, anda boleh beralih kepada mod kapal terbang atau mengurangkan kecerahan skrin.

 • Fungsi

Nintendo Switch boleh berfungsi dengan mudah di rumah serta konsol pegang tangan, membolehkan anda bermain permainan Nintendo terbaik di TV atau semasa anda keluar. Mod TV, pegang tangan dan meja adalah tiga mod permainan utama, manakala harga Nintendo Switch di Malaysia adalah lebih sedikit daripada Switch Lite, tetapi ia mempunyai beberapa pilihan lain.

Model Nintendo Switch terkini

Terdapat tiga model teras Nintendo Switch. Terdapat Model Nintendo Switch OLED dengan MSRP $349.99. Kemudian terdapat Nintendo Switch asal yang disemak semula dengan MSRP $299.99, dan akhir sekali, Nintendo Switch Lite dijual pada harga hanya $199.99. Selain daripada perbezaan harga, perbezaan asas antara ketiga-tiga ini ialah Nintendo Switch standard dan Nintendo Switch OLED boleh disambungkan ke TV menggunakan Dok Nintendo Switch atau digunakan sebagai pegang tangan atau berdiri di atas meja. Sedangkan Nintendo Lite hanya boleh digunakan sebagai peranti pegang tangan. (Nota: Harga Nintendo Switch yang disenaraikan di atas mungkin berbeza mengikut promosi tertentu.)

Apabila bercakap tentang perbezaan antara Nintendo Switch standard dan Nintendo Switch OLED, tidak ada sebarang perbezaan dalam perkakasan dan OS; satu-satunya perbezaan utama ialah skrin OLED Nintendo Switch mempunyai paparan cemerlang yang memberikan pengalaman permainan yang jauh lebih kaya dan menarik.

Subvarian lain bagi Nintendo Switch standard/biasa ialah Nintendo Switch V2. Walaupun ini kelihatan sama dengan Nintendo Switch biasa, terdapat perbezaan yang luar biasa dalam hayat bateri Nintendo Switch V2.

Terdapat khabar angin tentang model baru Nintendo Switch untuk debut, dipanggil Nintendo Switch Pro, tetapi setakat ini, semuanya adalah khabar angin, dan sebenarnya belum ada sebarang berita rasmi mengenainya.

Pengawal Nintendo Switch dan Joy-Con

Nintendo dilengkapi dengan Joy-Con sebagai pengawal utamanya. Tetapi terdapat pilihan lain untuk diterokai dalam arena pengawal. Kami akan membincangkan dua daripada ini; pengawal Nintendo Switch Pro dan pengawal Wayarles Dipertingkatkan Power A. Pengawal Nintendo Switch Pro bermula pada $75, manakala pengawal wayarles Power A Enhanced bermula pada $35. Hayat bateri Pro adalah sehingga 40 jam, manakala kuasa A sehingga 30 jam. Pengawal Pro menggunakan bateri boleh dicas semula, manakala Power A menggunakan dua bateri double-A. Pro mempunyai Rumble, manakala Power A tidak mempunyai Rumble. Selain daripada perbezaan ini, kedua-dua pengawal berkongsi sifat yang selebihnya.

Permainan popular di Nintendo Switch

Walaupun sukar, secara ringkasnya, semua permainan Nintendo Switch teratas di Malaysia, terutamanya kerana Nintendo Switch baharu terus mendapat permainan baharu yang menembusi internet sepanjang masa, di sini kami akan menyebut beberapa permainan carta teratas. Ini termasuk

 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild Animal Crossing: New Horizons
 • Super Smash Bros: Ultimate
 • Super Mario: Odyssey
 • Nintendo Switch Mario Kart
 • Apex Legends Nintendo Switch

Langgan surat berita di Nintendo.com untuk permainan Nintendo Switch yang akan datang. Untuk senarai lengkap semua permainan teratas, cari permainan tertentu dalam talian. Beberapa permainan ini adalah untuk Nintendo Switch Online, yang boleh anda beli menggunakan Nintendo Switch Eshop Malaysia. Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa jika anda membeli produk jailbreak Nintendo Switch, anda tidak akan layak untuk permainan dalam talian Nintendo.

Apakah Nintendo Switch Lite dan adakah ia boleh didapati di Novelship?

Nintendo Switch Lite Malaysia telah dilancarkan dua tahun selepas Nintendo Switch asal dan merupakan salah satu koleksi Novelship kegemaran. Konsol ini pada asasnya adalah versi berair bagi Nintendo Switch asal, yang bermaksud bahawa Nintendo Switch Lite Price Malaysia adalah lebih rendah.

Ia akan sangat membantu anda jika anda sentiasa ingat bahawa Nintendo Switch Lite Malaysia tidak berhemat dengan perpustakaan permainan, dan ia mampu menyokong hampir setiap permainan yang disokong oleh Nintendo Switch Malaysia. Jika anda membeli sebarang permainan fizikal untuk Nintendo Switch, kartrij ini juga akan serasi dengan Switch lite. Anda juga akan mempunyai akses kepada permainan digital melalui akaun Nintendo, dan semua faedah anda akan dipindahkan dengan mudah ke Switch Lite, namun harga Nintendo Switch Lite di Malaysia dianggap jauh lebih rendah daripada yang asal.

Mengapa membeli Nintendo Switch Malaysia di Novelship?

 • Terdapat beberapa pilihan untuk anda

Penggemar permainan suka membeli permainan dan tiada yang lebih baik daripada Novelship untuk mendapatkannya. Membeli permainan Nintendo Switch di Malaysia memberikan mereka pengalaman membeli-belah terbaik kerana mereka mempunyai ketenangan fikiran mengenai keaslian produk. Selain itu, perkhidmatan pelanggan mereka yang cemerlang membimbing pembeli dengan produk terbaik yang terdapat di Novelship.

 • Ia menyedari pertumbuhan pesat industri permainan

Tali pinggang ramai orang terikat semasa kegawatan kewangan, tetapi mereka sentiasa mencari keseronokan. Permainan adalah pelaburan yang menawarkan keseronokan berjam-jam kepada mereka, dan itulah sebabnya pemain akan beralih ke tempat di mana mereka boleh membeli permainan kegemaran mereka tanpa sebarang kerumitan dan kebimbangan.

 • Ia memahami bahawa permainan adalah perkara komuniti

Rasa komuniti adalah antara perkara yang digemari oleh majoriti pemain. Novelship juga telah menjadi hab komuniti untuk pemain, kerana mereka dapat mendapatkan semua maklumat tentang produk terbaharu dan sebarang kemas kini lain, sementara ia juga menyedari bahawa ia harus menawarkan keselamatan lengkap kepada pembeli dan penjual.

Kedai-kedai lain di Malaysia selain Novelship

Mesti anda tertanya-tanya kat mana nak beli Nintendo Switch Malaysia? Kerana perlu ada kedai lain selain Novelship dari mana anda boleh mendapatkan produk asli dan tulen. Terdapat banyak pengedar Nintendo Switch Malaysia, Kedai Nintendo Switch, dan Kedai Nintendo Switch rasmi, di mana anda boleh mendapatkan Jualan dan diskaun Nintendo Switch terkini dan paling gila! Yang paling ketara daripada penjual rasmi ini ialah Shopee dan GameShop Malaysia dan GameStop Malaysia.

Cara membeli-belah untuk Nintendo Switch dengan apl Atome

Atome ialah aplikasi mudah alih yang dibuat untuk mengurangkan beban kewangan membeli-belah yang mahal. Walaupun Atome mempunyai ibu pejabat di Singapura, ia tersebar di seluruh Indonesia, Malaysia, Hong Kong, Vietnam dan tanah besar China serta bekerjasama dengan lebih 10,000 peniaga dalam talian dan luar talian. Novelship juga merupakan peniaga di Atome! Apa itu Atome? Baca lebih lanjut untuk mengetahui tentang model perniagaannya.

Scan QR code to download Atome app
Imbas QR untuk memuat turun aplikasi Atome

Apl Atome tersedia pada kedua-dua Android dan iOS. Dapatkan apl sekarang! Tertarik untuk mengetahui cara Atom berfungsi? Klik pada pautan dan ketahui! Apa yang lebih mengagumkan ialah apabila anda membeli-belah buat kali pertama di Atome, anda mendapat baucar beli-belah RM15.

Bagaimana cara membayar menggunakan Atome?

 • Mula-mula, teruskan ke daftar keluar selepas memilih item yang anda ingin beli, dan dalam pilihan untuk membayar, anda akan menemui berbilang pilihan, pilih Atome daripada antaranya.
 • Seterusnya, log masuk ke akaun Atome anda dengan bukti kelayakan log masuk anda.
 • Jika anda tidak mempunyai akaun Atome, daftar hari ini, percuma sepenuhnya! · Akhir sekali, anda perlu membuat pembayaran awal sebanyak 1/3 daripada jumlah keseluruhan semasa pembayaran. Jumlah baki akan dibayar dalam dua bulan berikutnya secara ansuran mudah.

Tidak dinafikan bahawa Nintendo Switch Malaysia telah menjadi pilihan kegemaran ramai orang sejak dilancarkan beberapa tahun lalu. Jika anda adalah orang yang menggunakan peranti mudah alih, maka sistem permainan ini adalah untuk anda. Novelship adalah salah satu platform dalam talian tulen yang paling terkenal di Malaysia untuk membeli kasut edisi terhad, pakaian jalanan dan barang koleksi, dan Nintendo Switch ialah antara koleksi paling terkenal yang terdapat di Novelship. Di sini anda boleh menemui kedua-dua versi Nintendo Switch Malaysia dan Nintendo Switch lite Malaysia dengan mudah pada harga yang kompetitif dan dalam pelbagai warna supaya anda boleh menikmati pengalaman permainan yang hebat. Adakah anda sedang mencari Xbox Series X untuk perubahan? Baca terus untuk butirannya.

Untuk memberikan anda permainan Nintendo Switch Malaysia yang lancar, Novelship telah bekerjasama dengan Atome, yang merupakan platform beli sekarang bayar kemudian di Malaysia. Ia beribu pejabat di Singapura dan mempunyai lebih daripada 6,000 peniaga rakan kongsi, manakala perkhidmatannya tersedia di 9 pasaran. Penggunanya mendapat pilihan pembayaran yang fleksibel untuk produk dan perkhidmatan yang berbeza.

Perkara terbaik tentang Atome ialah pembeli boleh membahagikan pembelian mereka kepada tiga pembayaran yang sama tanpa sebarang faedah dengan mengimbas kod QR dalam kedai atau semasa daftar keluar web (muat turun aplikasi Atome). Ini membolehkan penggunanya mengurus kewangan mereka dengan lebih baik sambil mempunyai produk dan perkhidmatan dalam jangkauan. Pedagang mereka boleh disemak di Atome.

Main keywords of the article:

First Order up to RM15 off
Copyright 2023 Atome. All rights reserved.