Terokai Xbox Series X di Novelship

by Starry

Feb 14 2022

Walaupun terdapat beberapa versi, Xbox Series X adalah yang paling popular dan boleh didapati di kedai yang berbeza di Malaysia. Xbox Series X baharu memberi kuasa kepada pemain untuk menemui banyak permainan baharu dan bertujuan untuk mendekatkan pemain, pencipta dan penstrim.

Novelship ialah pasaran dalam talian yang paling dipercayai di Asia Pasifik, kerana ia terkenal dengan edisi terhad kasut, pakaian dan beberapa koleksi. Platform ini membolehkan orang ramai membeli dan menjual kasut tulen daripada jenama kegemaran mereka. Novelship juga memastikan pelanggannya mendapat maklumat terkini dengan semua Berita dan keluaran terhangat yang mendapat permintaan. Selain kasut, ia adalah antara tempat paling terkenal di mana anda boleh mendapatkan Xbox Series X dan semua aksesorinya pada harga yang berpatutan berbanding pesaing lain.

Apakah ciri yang menjadikan Xbox Series X sebagai mesin pukulan luas?

 • Barisan pelancaran

Salah satu sebab utama untuk membeli Xbox Series X ialah tiada satu pun permainan yang akan dimainkan di Xbox Series X yang anda tidak akan dapat bermain di Xbox One. Ia mungkin tidak penting kepada anda jika anda belum memiliki Xbox One, dan jika anda ingin mengalami sesuatu yang baharu daripada Xbox Series X Malaysia, maka anda pastinya harus melakukannya. Ia akan sangat membantu anda jika anda sentiasa ingat bahawa ramai orang tidak akan mengetahui bila permainan eksklusif seterusnya akan tersedia di Xbox Series X.

 • Ia mempunyai konsol yang betul

Xbox Series X sememangnya konsol permainan yang sangat berkebolehan, tetapi jika dibandingkan dengan Siri S, Series X pastinya lebih berkuasa, tetapi ia juga agak mahal apabila ia berkaitan dengan harga Xbox Series X Malaysia. Jika anda mengambil sedikit masa untuk memilih satu, anda akan mendapat lebih banyak masa untuk menentukan kekuatan dan kelemahan. Oleh itu, anda akan benar-benar sedar sama ada ia berbaloi untuk dibeli apabila anda akan mengambil risiko.

 • Terdapat pengawal Xbox Series X baharu

Xbox Series X dilengkapi dengan pengawal wayarles yang dikemas kini, yang merupakan satu lonjakan besar, dan pastinya ia merupakan pengawal yang lebih baik daripada versi sebelumnya. Pengawal Xbox Series X didatangkan dengan butang kongsi yang mudah, pad D yang klik dan cengkaman yang dilaraskan supaya anda boleh selesa untuk menjalani sesi bermain yang lama. Perkara yang baik tentang pengawal Xbox Series X ialah ia juga serasi dengan Xbox One, dan jika anda memerlukan pengawal baharu, anda boleh mendapatkannya dengan konsol generasi terakhir.

 • Storan boleh dikembangkan

Tidak seperti kebanyakan permainan lain, dengan Xbox Series X Malaysia, anda mempunyai pilihan untuk membeli dan menggunakan kad SSD luaran untuk pengembangan storan. Kad pengembangan storan 1TB boleh menjadi lebih mahal sedikit daripada mana-mana pemacu keras luaran dengan kapasiti yang sama. Walaupun harga akhirnya akan turun, anda memerlukan pemacu luaran untuk memainkan Xbox Series X, atau anda boleh menunggu selama beberapa bulan untuk penurunan harga.

Xbox Series X lwn. Series S

Pertama, mari kita bincangkan persamaan; tarikh keluaran Xbox Series X adalah sama dengan Xbox Series S, iaitu pada 10 November 2020. Kedua-duanya boleh menstrim media 4K dan mengeluarkan kedua-dua permainan dan video pada resolusi 4K. Kedua-duanya juga mendapat manfaat daripada peningkatan kelajuan yang ditawarkan dengan bergantung pada pemacu keadaan pepejal dan bukannya pemacu keras untuk penyimpanan. Akhirnya, mereka berdua berkongsi keserasian yang sama dengan setiap permainan yang dikeluarkan untuk platform Xbox.

Mengenai perbezaan, Xbox Series X berharga 500 USD, manakala Xbox Series S berharga 300 USD yang sedikit. Dari segi spesifikasi Xbox Series X dan Series S, Xbox Series X mempunyai lebih banyak storan, grafik yang lebih baik dan pemacu cakera yang lebih besar. Jadi, perbezaan harga antara Siri S dan Siri X agak wajar.

Xbox Series X vs. Series S

Permainan Xbox Series X dengan carta teratas

Di sini, kami akan membincangkan permainan yang dibuat secara eksklusif oleh Microsoft untuk PC dan Xbox serta permainan bersama Xbox dan PS4/PS5.

Forza Horizon 4 dan 5

Siri Forza ialah kek hangat bagi Xbox Series S dan X dan telah menjadi tulang belakang jualan Xbox sejak Xbox 360. Forza memberikan pemain perasaan sebenar kereta yang mereka lumba, dan grafik yang luar biasa itu membuatkan pemain terpaku pada skrin.

Halo tak terhingga

Halo Infinite ialah permainan menembak orang pertama yang telah menerima 5/5 di TechRadar dan dipuji di seluruh dunia kerana cerita yang menawan dan permainan yang memanjakan. Ia adalah hasil seni oleh 343 industri dan masih belum menerima lebih banyak kejayaan dan pengiktirafan.

Assassins Creed Valhalla

Ansuran ke-12 Assassins Creed membawa pemain kembali ke Abad ke-9 dan ditetapkan di suatu tempat antara 872 – 878 AD. Dalam satu lagi bidaan menarik, kami mendapati Eivor Varinsdottir sedang mengamuk membunuh apabila cerita itu terbongkar untuk memastikan pemain berada di tepi tempat duduk mereka.

Mengapa Novelship tempat yang bagus untuk membeli Xbox Series X?

Novelship ialah kedai dalam talian terbaik untuk kasut, tetapi di sini, anda juga boleh membeli edisi terhad asal koleksi Microsoft. Dalam pasaran dalam talian yang paling dipercayai di Malaysia ini, konsol baharu dikeluarkan sepanjang tahun, dan Xbox Series X ialah sesuatu yang boleh anda beli untuk rakan atau ahli keluarga anda untuk memastikan mereka terhibur.

Hari ini, kami melihat budaya permainan dan pakaian jalanan menjadi lebih berkait, dan Xbox Series X Malaysia adalah antara elektronik teratas untuk memberikan anda pengalaman membeli-belah terbaik di Novelship. Xbox Series X yang tersedia di Novelship dilengkapi dengan 16GB RAM, storan 1TB dan GPU yang menawarkan 12 teraflop kuasa grafik. Di sini, bukan sahaja anda akan dapat mencari konsol tetapi juga pengawal Xbox Series X.

Perlu dinyatakan bahawa selain daripada mempunyai beberapa statistik teknikal yang paling mengagumkan, Xbox Series X hadir dengan reka bentuk hitam matte, manakala anda akan mendapat rupa futuristik daripada cahaya hijau yang datang dari dalam. Paling penting, harga Xbox Series X di Malaysia adalah berpatutan, menjadikan Novelship tempat terbaik untuk membeli Xbox Series X di Malaysia.

Beli Xbox Series X kegemaran anda di Novelship dengan Atome

Microsoft Xbox Series X padat dengan beribu-ribu jam permainan dan telah menjadi sangat popular di Malaysia dalam masa yang singkat. Ia datang dengan resolusi paparan yang hebat dan memori dalaman yang hebat, sementara ia juga mempunyai kapasiti penyimpanan yang besar untuk semua permainan kegemaran anda. Novelship adalah salah satu kedai dalam talian teratas di Malaysia. Ia menawarkan pengalaman membeli dan menjual yang tulen kepada pelanggannya dan telah menyaksikan pertumbuhan pesat dalam beberapa tahun kebelakangan ini apabila penggunanya berpusu-pusu untuk berdagang dalam talian.

Untuk membeli Microsoft Xbox Series X di Novelship, anda boleh menggunakan Atome, yang merupakan salah satu platform beli sekarang bayar kemudian yang terbaik di Malaysia. Atome telah bekerjasama dengan lebih 10,000 peniaga di Malaysia, dan perkhidmatannya tersedia di 10 pasaran berbeza. Beribu pejabat di Singapura, ia menawarkan kepada pengguna pilihan pembayaran yang fleksibel untuk pelbagai produk dan perkhidmatan (muat turun aplikasi Atome).

Scan QR code to download Atome app
Imbas QR untuk memuat turun aplikasi Atome

Melalui aplikasi Atome, pembeli boleh membahagikan pembelian kepada tiga pembayaran bulanan tanpa faedah dengan mengimbas kod QR dalam kedai atau menyemak tapak web. Dengan cara ini, pelanggan boleh mengurus kewangan mereka dengan lebih baik dan mempunyai produk serta perkhidmatan berkualiti tinggi yang boleh dicapai. Anda boleh menyemak peniaga mereka di https://www.atome.my/.

Cara menggunakan aplikasi Atome di Novelship

 • Mula-mula, anda perlu memilih Xbox Series X dengan mencarinya pada bar carian dan kemudian menambahkannya pada troli anda.
 • Seterusnya, anda akan dipaparkan dengan beberapa pilihan untuk membayar; pilih Atom daripada kalangan mereka.
 • Kemudian, anda perlu log masuk ke akaun Atome anda. Jika anda tidak mempunyai satu, daftar hari ini, percuma sepenuhnya!
 • Anda kemudiannya perlu membuat satu pembayaran awal (yang merupakan sebahagian kecil daripada jumlah yang perlu anda bayar), dan kemudian anda membayar selebihnya dalam baki ansuran bulanan.

Soalan lazim tentang Xbox Series X

 • Di manakah stok Xbox Series X?

Ans. Ini berbeza mengikut negara dan wilayah berkenaan. Untuk senarai lengkap dan menyeluruh bagi semua kedai dan cawangan yang masih ada stok Xbox Series X, anda boleh mencari daripada Google mengikut lokasi anda.

 • Adakah Xbox Series X akan tersedia lagi?

Ans. Xbox Series X telah menjadi salah satu penjual terbaik, yang menyebabkan mereka kehabisan dengan cepat. Tetapi jangan risau, stok semula Xbox Series X terus mengalir masuk setiap minggu.

 • Adakah Xbox baharu berbaloi?

Ans. Tidak mudah untuk menjawab soalan ini dalam beberapa perkataan pendek, tetapi apabila anda mengambil kira spesifikasi Xbox Series X dan membandingkannya dengan konsol lain di luar sana, adalah pertaruhan yang selamat bahawa perkataan “berbaloi” tidak melakukannya mana-mana keadilan, tetapi untuk menjawab soalan itu, ia bernilai setiap sen!

 • Xbox Series X lwn. PS5

Ans. Akhirnya, datang ke soalan yang paling menarik dan persaingan selama bertahun-tahun PS5 lwn Xbox Series X, tiada jawapan hitam putih untuk ini. Soalan berbilang faktor ini mengambil kira spesifikasi, harga, prestasi dan ciri. Dan secara jujurnya, ini dan akan sentiasa tertakluk kepada kontroversi yang terbuka kepada tafsiran setiap pengguna. Dengan beberapa permainan Xbox Series X eksklusif, walaupun, seperti siri Forza, nampaknya Xbox Series X adalah pemenang.

Ingin mengetahui lebih lanjut tentang kedai PlayStation Malaysia? Baca terus untuk butiran!

Main keywords of the article:

First Order up to RM15 off
Copyright 2023 Atome. All rights reserved.