Bape ialah jenama pakaian jalanan terkemuka di Malaysia

by Starry

Feb 16 2022

Bape ialah jenama pakaian jalanan Jepun yang menjual topi berjenama, kasut, hoodie dan segala-galanya yang anda perlukan untuk mencapai rupa yang sejuk dan santai dengan mudah. Jenama ini mempunyai logo unik dan edgy yang menonjol daripada semua pesaingnya.

Mari selami dunia Bape dan lihat apakah gembar-gembur itu.

Bape bermaksud “Bathing Ape”, menjadikan nama jenama itu sebagai akronim yang luar biasa. Walau bagaimanapun, nama itu mempunyai makna lain yang berakar dalam budaya Jepun. Bape merujuk kepada kaedah mandi di mana jika seseorang itu duduk dalam air panas terlalu lama, suhu air menjadi suam.

Perkara itu mewakili satu bentuk keterlaluan dan kemalasan. Jadi, dari satu segi, Bape menegaskan bahawa belia moden telah menjadi malas dan suka berlebih-lebihan dalam perkara-perkara mewah. Belia yang santai dan terlalu memanjakan ini adalah pelanggan utama Bape. Bukankah itu satu konsep yang menarik?

Jenama ini bermula pada tahun 1993 apabila Nigo membuka kedai pertamanya bernama Nowhere. Jenama pakaian jalanan mengekalkan profil rendah pada tahun-tahun awalnya, dan tidaklah sehingga ia bekerjasama dengan jenama Pepsi pada tahun 2001, Bape menjadi terkenal di Jepun.

Pada mulanya, Bape popular di Jepun sahaja, tetapi persahabatan Nigo dengan Pharrell Williams memperkenalkan jenama itu ke Amerika Syarikat. Dengan Pharrell menyokong jenama pakaian jalanan, ia serta-merta mendapat tarikan dalam adegan hip-hop.

Bape telah pergi jauh sejak itu, dan hari ini terdapat permintaan yang tinggi untuk produk mereka di pasaran. Sesetengah barangan Bape terjual dengan cepat dan sukar disimpan dalam stok, dan permintaan ini membolehkan jenama itu mengekalkan harganya yang tinggi.

Sekarang anda tahu apa yang menjadikan Bape unik, mari ketahui di mana anda boleh membeli-belah produk Bape di Malaysia.

Produk Bape di Novelship Online Store

Kedai Novelship ialah kedai sehenti anda untuk membeli dan menjual produk berjenama tulen 100%. Anda boleh menemui jenama terkenal seperti Bape, Supreme, Nike, Air Jordan dan Fear of God di kedai mereka.

Berikut adalah beberapa produk yang anda boleh dapatkan di kedai Bape Malaysia.

Permainan sotong X Bape Baby Milo tee (Hitam)

Baju-T Bape ini adalah daripada koleksi kolaborasi Bape dengan drama Korea “Squid Game.” Baju-T itu memaparkan grafik yang menggambarkan adegan di mana Baby Milo dibarisi dengan kakitangan pengurusan permainan.

Beg bahu bunga Bape ABC Camo (Berbilang)

Beg anduh Bape ini adalah daripada koleksi musim bunga/musim panas 2020. Kami menyukai warna-warna cerah dan bersemangat digabungkan dengan reka bentuk berinspirasikan seni pop kontemporari. Beg Bape mempunyai tali bahu yang panjang supaya anda boleh memakainya sebagai beg silang badan juga.

Bape ABS Nato belt jenis 1 Jam Tangan Bapex (Hijau)

Jam tangan Bape ini menggabungkan dail luar berwarna hitam manakala muka ditampilkan dalam tema warna camo ABC hijau yang sepadan dengan talinya. Logo kepala kera yang digabungkan dengan motif BAPEX meningkatkan penampilan lengkap karya ini.

Tudung panel jerung bape (Olivedrab/ Kuning)

Tudung Bape ini adalah daripada koleksi musim bunga/musim panas tahun 2021. Ia menampilkan reka bentuk seperti kartun yang menyerupai mulut jerung di bahagian hadapan. Huruf WGM telah disulam di bahagian belakang.

Jaket hoodie bape neon Tokyo (Hitam)

Jaket Bape ini adalah daripada koleksi musim bunga/musim panas 2020. Kami menyukai cetakan keseluruhan yang berani pada jaket ini dan skema warna tengah malam yang cantik dengan percikan neon yang halus.

Beruk mandi Bape SK8 STA (Oren)

Kasut Bape ni macam baru datang dari kedai gula-gula. Menampilkan warna merah jambu, kuning, oren dan merah yang cantik, anda pasti menarik perhatian ramai dengan pasangan ini.

Terokai kedai Novelship

Kedai Novelship ialah pasaran terkemuka Asia di mana anda boleh berdagang produk asli dan tulen seperti kasut, pakaian dan barang koleksi. Memandangkan setiap produk disahkan dan diteliti dengan teliti, anda boleh membeli-belah tanpa perlu risau tentang salinan palsu.

Bahagian terbaik tentang Novelship ialah ia memberi tumpuan terutamanya pada logistik tempatan, yang bermaksud bahawa anda tidak perlu risau tentang kerumitan rentas sempadan seperti kelewatan yang panjang dalam penghantaran atau pesanan yang hilang.

Novelship ialah salah satu daripada Pedagang yang bekerjasama dengan Atome

Novelship ialah peniaga rakan kongsi Atome, yang bermaksud anda boleh membeli produk Bape dari kedai dalam talian mereka dan membayar dalam tiga bahagian dan bukannya satu. Anda boleh membahagikan jumlah bil anda di kedai Novelship dan membayar dalam masa tiga bulan.

Mari kita lihat lebih dekat apakah itu Atome dan cara perkhidmatan mereka boleh menjadikan pengalaman membeli-belah anda lebih mudah.

Apa itu Atome?

Atome ialah jenama beli sekarang bayar kemudian yang terkemuka di Asia. Pengguna Android dan iOS boleh memuat turun apl pembayaran ini (Dapatkan apl), sediakan akaun dan mula menikmati faedah pembayaran bulanan.

Scan QR code to download the Atome app
Imbas QR untuk memuat turun apl Atome

Atome mempunyai lebih daripada 10,000 peniaga rakan kongsi sebagai sebahagian daripada rangkaiannya. Anda boleh membeli-belah produk yang berbeza daripada peniaga rakan kongsi mereka, termasuk fesyen, gaya hidup, kecantikan, kecergasan dan perkakas rumah.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang peniaga rakan kongsi mereka di sini: https://www.atome.my/

Anda boleh membahagikan jumlah bil anda dan membayar satu pertiga daripadanya terlebih dahulu, dan baki dua pembayaran boleh ditangguhkan ke bulan-bulan berikutnya. Pengguna boleh menggunakan perkhidmatan ini tanpa sebarang bayaran perkhidmatan tambahan atau caj faedah.

Cara membayar pembelian di Novelship Store menggunakan Atome

  • Pilih Atome sebagai kaedah pembayaran anda semasa pembayaran.
  • Masukkan bukti kelayakan pengguna anda dan teruskan ke pembayaran. Pengguna baharu akan digalakkan untuk membuat akaun untuk meneruskan.
  • Bayar 1/3 daripada jumlah keseluruhan, dan selebihnya boleh dibayar dalam dua bulan akan datang.

Kesimpulan

Pakaian jalanan ialah trend yang telah berkembang pesat dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Ia telah menjadi cara hidup untuk golongan muda dan orang ramai. Anda juga boleh menggunakan kereta muzik ini dengan Bape dan produknya yang unik.

Beli-belah kegemaran Bape anda sekarang dari kedai dalam talian Novelship dan bayar dengan pelan pembayaran mudah Atome. Membeli-belah lebih banyak dengan Atome!

Main keywords of the article:

First Order up to RM15 off
Copyright 2023 Atome. All rights reserved.