Klinik Hana Malaysia – Biarkan Diri Terbaik Anda Terserlah

by jiatongma

Jul 05 2022

Menjaga badan, kulit dan rambut anda adalah bahagian penting dalam kesejahteraan, dan pasukan pakar perubatan estetik berkemahiran tinggi Klinik Hana memahaminya.

Peningkatan kesedaran orang ramai tentang subjek telah membawa kepada peningkatan dalam lawatan klinik estetik. Walau bagaimanapun, memutuskan pilihan terbaik masih menjadi cabaran. Maklumlah, memandangkan banyak klinik ini telah muncul di seluruh Malaysia.

Baiklah, kami di sini untuk menamatkan kekeliruan sekali dan untuk semua. Sudah tiba masanya anda mengetahui tentang keajaiban rawatan dan prosedur yang ditawarkan di Klinik Hana.

Kajian Klinik Hana

Pasukan pakar perubatan yang anda temui di Klinik Hana sangat menghargai mendengar kebimbangan anda dan memahaminya. Setiap perundingan adalah berpusatkan pesakit supaya anda berasa selesa menyatakan kebimbangan anda dan berkongsi apa yang anda harapkan. Tidak perlu risau sebelum temujanji anda kerana Klinik Hana telah mendapatkan anda.

Perundingan itu diikuti dengan perbincangan terperinci tentang kemungkinan rawatan dan sains di belakangnya. Adalah penting untuk anda memahami setiap prosedur sebelum bersetuju dengannya.

Bahagian yang terbaik ialah klinik hanya menggunakan peralatan dan produk terbaik untuk menyelesaikan setiap masalah yang datang. Jadi, anda boleh yakin seratus peratus apabila berjalan masuk kerana keadaan akan bertambah baik dari masa itu dan seterusnya.

Lihatlah rawatan yang terdapat di Klinik Hana:

Muka

 • Jerawat dan Parut
 • Mengkontur
 • Peremajaan Mata
 • Mengangkat

kulit

 • Tag Kulit / Biji Minyak
 • Pigmen dan Pencerahan
 • Kedutan / Liang Pori
 • Parut Jerawat Dalam

Badan

 • Tanda Regangan
 • Penurunan berat badan dan Kontur

rambut

 • Pemindahan Rambut
 • Laser Penyingkiran Bulu

Alat sulit

Masalah kulit dan rambut biasa

Terdapat sekurang-kurangnya satu – jika tidak lebih – isu yang setiap orang alami, untuk mengatakan sekurang-kurangnya. Ia boleh menjadi apa sahaja daripada tanda-tanda penuaan, kedutan, jerawat, parut jerawat, hiperpigmentasi, rambut gugur, tompok botak, rambut bercabang, rambut tidak berkilat dan kulit kendur. Senarai itu diteruskan.

Berapa banyak serum, suplemen dan rutin penjagaan kulit yang telah anda cuba untuk anti-penuaan, pigmentasi, dan pori-pori? Sama ada jawapan anda adalah beberapa atau tidak, Klinik Hana lebih bersedia untuk menangani masalah itu daripada tangan anda. Tetapi pertama-tama, mari kita lihat isu estetik yang lebih biasa yang dihadapi oleh orang ramai.

Kedutan

Kemunculan garis-garis halus secara beransur-ansur di sudut mata anda atau di tempat lain di wajah anda adalah antara banyak tanda penuaan. Ini disebabkan oleh penurunan dalam pengeluaran Elastin dan Kolagen, dua komponen penting yang memastikan kulit kita tegang.

Kulit kusam

Sama seperti badan kita memerlukan kita minum air, kulit kita juga memerlukan bahagian lembapannya. Penggunaan pelembap secara tetap adalah perkara yang mengunci kelembapan, mengekalkan kulit anda gebu lebih lama. Sebaliknya, kulit yang dehidrasi kehilangan sinarnya dan kelihatan lebih kusam.

Kulit muka tak sekata

Kerosakan matahari, keradangan, penuaan, dan faktor lain boleh menyebabkan peningkatan dalam pengeluaran melanin, pigmen yang bertanggungjawab untuk kulit, rambut dan warna mata kita. Lebih banyak melanin adalah sinonim dengan penampilan hiperpigmentasi pada kulit anda. Akibatnya, tona kulit anda kehilangan keseragamannya, menjadi bertompok-tompok.

Liang pori membesar

Walaupun kulit kita secara semula jadi mempunyai liang-liang, terdapat pelbagai faktor yang menjadikannya kelihatan lebih ketara, seperti tersumbat, pendedahan matahari, usia, dan genetik.

Jerawat

Semua orang sudah biasa dengan keadaan kulit tertentu ini kerana ia mula muncul pada tahun-tahun awal kehidupan anda. Terdapat pelbagai bentuk, dan setiap satu berlaku apabila folikel rambut tersumbat oleh sebum dan sel kulit mati.

Perkara ini tidak sampai ke tahap masalah kulit, tetapi tidak kira apa masalah yang anda hadapi, Klinik Hana ada penyelesaiannya.

Perkhidmatan yang ditawarkan oleh Klinik Hana Malaysia

Menegangkan & Mengangkat Kulit

Kehilangan Elastin dan Kolagen menyebabkan kulit kendur. Pasukan di Klinik Hana telah menghasilkan tiga prosedur berkesan untuk bukan sahaja membaiki kerosakan sedia ada tetapi menambah lapisan dalam kulit anda untuk mengelakkan berulang.

Fotona 4D

Laser ditujukan kepada kulit anda untuk menembusi ke dalam lapisan paling dalam kulit anda dan merangsang pembentukan semula kolagen. Akibatnya, kulit anda menjadi tegang, dan terdapat pengurangan ketara dalam kedutan.

Anda juga boleh memilih alternatif lain:

 • Angkat Benang Tanpa Bedah
 • Frekuensi radio

Parut Jerawat Dalam

Penyembuh Rejuran

Suntikan kulit yang berkesan ini menyembuhkan luka yang ditinggalkan oleh jerawat sambil menghasilkan kesan anti-radang. Ia meningkatkan keanjalan, tona dan tekstur kulit anda, selain menjadikannya lebih tebal dan lebih terhidrat.

Pilihan lain yang tersedia ialah:

 • Penyerahan
 • Pengelupasan Kimia

Rawatan Rambut

Sama ada anda ingin mengelakkan rambut anda gugur atau anda ingin menghilangkan lebihan rambut di badan anda, Klinik Hana adalah tempat yang sesuai. Ia menawarkan Pembuangan Rambut Laser dan pemindahan rambut.

Laser Penyingkiran Bulu

Sudah tiba masanya untuk mengucapkan selamat tinggal kepada alternatif menghilangkan rambut yang menyakitkan dan memakan masa. Anda akan mempunyai kulit licin dan bebas rambut dalam beberapa sesi tanpa rasa sakit.

Peremajaan Mata

Mata adalah salah satu penunjuk penting umur seseorang oleh itu permintaan yang semakin meningkat untuk prosedur yang memperbaiki penampilan kawasan periorbital. Rawatan berikut oleh Klinik Hana memberikan apa yang anda inginkan, mata yang lebih cerah dan lebih muda!

Pengisi Dermal

Penggunaan pengisi kulit standard emas yang diluluskan oleh FDA membuatkan kebanyakan masalah kulit anda hilang, termasuk kulit kusam di sekeliling mata anda. Pakar perubatan estetik yang berkelayakan tinggi dan teliti menjalankan setiap langkah dengan ketepatan yang terbaik untuk hasil positif yang cepat.

Anda juga boleh pergi ke Penyembuh Rejuran.

Pastikan anda melawati laman web Klinik Hana untuk melihat perkhidmatannya yang lebih komprehensif.

Klinik Hana ada dekat saya

Hubungi atau kunjungi pusat terdekat anda sekarang dan tempah temujanji!

 • Bangi – Jalan Medan

3-37-03 (Level 2), Jalan Medan Pusat Bandar 8, Seksyen 9, 43650 Bangi Sentral, Selangor, 43650

 • KL – Pusat Korporat Melawati

B-2-2, Tingkat 2 Blok B, Pusat Korporat Melawati, 53100 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, 53100

 • KL – Plaza Damas 3

C-0-5, Plaza Damas 3, Jalan Sri Hartamas 1, Sri Hartamas, 50480 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, 50480

 • Melaka – Jalan Lagenda 1

No 61-1 Jalan Lagenda 1, Taman Lagenda Putra 75400 Peringgit Melaka, Melaka [Malacca], 75400

 • Putrajaya – IOI Resort City

L-3-08, Connection Commercial, Persiaran IRC 3, IOI Resort City, 62502 Putrajaya, Selangor, 62502

 • Shah Alam – Vista Alam

BG-17, First Floor, Vista Alam, Jalan Ikhtisas, Seksyen 14, Shah Alam, 40000 Selangor, Selangor, 40000

Atome x Klinik Hana 

Klinik kosmetik yang hebat ini bukan sahaja menawarkan penyelesaian yang paling tulen, ia juga memberi anda kebebasan untuk membayarnya melalui Atome.

Atome ialah aplikasi pembayaran canggih yang membahagikan jumlah bil anda kepada tiga pembayaran yang lebih kecil. Pembayaran tanpa faedah ini kemudiannya dibayar pada selang waktu yang dijarakkan. Apl seperti ini menjadikan membeli-belah kurang menakutkan dan lebih menyeronokkan!

Semua pengguna Atome kali pertama layak mendapat diskaun RM15 untuk perbelanjaan minimum RM50 di Klinik Hana dan jenama gabungan lain. Ya, terdapat lebih 10,000 jenama tempatan dan global yang membolehkan anda membayar dengan Atome.

Ikuti langkah mudah ini untuk membayar rawatan anda melalui Atome:

 • Muat turun aplikasi (dapatkan di sini) dan buat akaun.
 • Apabila tiba masanya untuk membayar, buka apl dan imbas kod QR Atome di kaunter pembayaran.
 • Masukkan jumlah keseluruhan.
 • Gunakan kod diskaun yang tersedia, jika ada.
 • Semak jadual pembayaran.
 • Buat pembayaran pertama dan selesaikan prosedur.
 • Apl akan secara automatik mengecaj baki dua pembayaran kepada kad yang dipautkan.
First Order Up To RM15 Off! Download Atome!
First Order Up To RM15 Off! Download Atome!

Fikiran

Menjaga kulit, badan dan rambut anda adalah antara pelbagai kaedah menjaga diri anda. Ia sama pentingnya dengan pemakanan sihat dan bersenam. Jika anda telah memikirkan rawatan untuk masalah kulit atau rambut anda, maka sudah tiba masanya untuk mengambil tindakan. Tiada tempat yang lebih baik daripada Klinik Hana.

Main keywords of the article:

First Order up to RM15 off
Copyright 2023 Atome. All rights reserved.