Beli pencetak 3D di Malaysia di Banggood

by Mavis

Feb 17 2022

Pencetak 3D adalah teknologi dari masa depan, itu pasti. Pencetakan 3D merangkumi beberapa teknologi dan proses yang membantu dalam pengeluaran bahagian dan produk yang berbeza untuk pelbagai badan.

Pada dasarnya, pencetak 3D mencipta objek fizikal daripada model 3D digital. Proses ini dijalankan menggunakan filamen pencetak 3D yang mencetak salinan ditto model dengan melapiskan filamen pencetak 3D satu di atas yang lain sehingga model ditandakan sebagai lengkap oleh pencetak.

Hari ini, dalam artikel ini, kami akan melihat pencetak 3D yang berbeza di Malaysia yang boleh anda beli dari Banggood Malaysia. Jadi, tanpa berlengah lagi, mari kita mulakan!

Terokai semua pencetak 3D di Malaysia di Banggood

Jika anda sedang mencari model pencetak 3D yang terkemuka di Malaysia, kami cadangkan anda membuat pembelian dari Banggood Malaysia. Banggood Malaysia menawarkan anda pelbagai pilihan untuk dipilih, dan pilihan itu benar-benar tidak terhad.

Ini adalah beberapa model pencetak 3D yang dibanggakan oleh Banggood.

Artillery® GeniusPro & Pencetak 3D Genius 220220250mm Saiz Cetakan

Pencetak 3D daripada Artileri yang mengesan apabila filamen pencetak 3D kehabisan, menyambung semula pencetakan terus selepas bekalan elektrik terputus dan memudahkan perataan automatik. Jenis kerja ialah FDM, dan saiz cetakan ialah ‘200mm≤X<250mm.'

Pencetak 3D Resin Creality 3D® Halot-One(CL-60) 12780160mm

Pencetak 3D ini menampilkan ciri-ciri berikut:

 • Modul paksi z yang tepat.
 • Sumber cahaya bersepadu.
 • LCD monokrom 5.96 inci.
 • Penapisan dan penyejukan lancar.
 • Sistem pengendalian gen seterusnya.
 • Kesambungan WiFi.
 • Kemas kini kerap tersedia.
 • Papan utama dengan tahap prestasi optimum.

Kit Pencetak 3D Artillery® Sidewinder X2 & Sidewinder X1 dengan Saiz Cetakan Besar 300300400mm

Model pencetak 3D daripada jenis kerja Artileri dan FDM. Pencetak 3D ini secara automatik mengesan apabila filamen pencetak 3D hampir kehabisan. Ia menyokong perataan automatik dan malah terus mencetak selepas bekalan elektrik terputus.

Saiz cetakan ialah 300mm≤X<400mm dan menyokong pelbagai jenis palam, termasuk palam AU, palam EU, palam UK dan palam AS.

Creality 3D® Ender-3 Pro Kit Pencetak 3D DIY 220x220x250mm Saiz Pencetakan dengan Pelekat Platform Boleh Alih Magnet

Pencetak 3D ini ialah versi moden pencetak 3D Ender-3 dengan sifat mekanikal yang dipertingkatkan, tahap geseran yang lebih rendah dan kestabilan dimensi yang ditakrifkan semula. Model pencetak 3D ini menampilkan penyemperit yang lebih baik yang mengurangkan tahap risiko yang berkaitan dengan penyemperitan tersumbat dan tidak menentu.

Anycubic® Photon Mono X 6K SLA LCD UV Resin Pencetak 3D 9.25 Inci Skrin Besar 197122245mm

Pencetak 3D ini mempunyai ciri-ciri pembezaan berikut.

 • Skrin besar 9.25 inci yang 185 peratus lebih besar daripada skrin 5.5″ Anycubic Photon. Skrin ini juga 138% lebih besar daripada skrin pencetak 3D standard.
 • 6K butiran jelas.
 • Sudut dan tepi tajam.
 • Transmisi cahaya yang hebat.
 • Serasi dengan peranti universal.
 • Matriks cahaya teguh.
 • Percetakan 3D pantas.

Kit Pencetak 3D Ditingkatkan Creality 3D® Ender-3 V2 Saiz Pencetakan 220x220x250mm

Pencetak 3D ini mempunyai ciri-ciri pembezaan berikut.

 • Bekalan kuasa yang selamat untuk digunakan.
 • UI yang mudah dengan skrin 4.3″.
 • Mengisi filamen pencetak 3D tidaklah menyusahkan.
 • Cetakan yang kemas dan mudah.
 • Mengesan apabila filamen pencetak 3D hampir kehabisan.
 • Menyambung pencetakan selepas bekalan elektrik terputus.
 • Ketegangan tali pinggang pada paksi X dan Y boleh dilaraskan dengan cepat dan mudah. Th meningkatkan ketepatan dimensi.
 • Y-Axis — 4040 Aluminium Extrusion: Y Axis telah digantikan dengan penyemperitan 4040-aluminium, yang sama seperti Ender 3 Pro.

Jika anda telah menemui model pencetak 3D daripada pencetak yang disebutkan di atas atau daripada yang disenaraikan di tapak web Banggood, jangan tunggu; dapatkan pencetak 3D impian anda sekarang! Masa depan ada di sini, terima kasih kepada percetakan 3D.

Mendapat pandangan tentang Banggood

Selain daripada berurusan dengan pencetak 3D berkualiti tinggi, Banggood berbangga kerana mempunyai lebih daripada 1 juta produk yang disenaraikan dalam 30 kategori berbeza di tapak web Banggood.

Banggood telah ditubuhkan di Guangzhou sebagai peruncit dalam talian yang menghantar barangan terus kepada pelanggannya. Hari ini, Banggood mempunyai pangkalan pelanggan lebih daripada 66 juta pengguna berdaftar dan mempunyai capaian seluruh dunia yang menjangkau ke Asia Pasifik, Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan dan Timur Tengah.

Produk yang tersedia di Banggood terdiri daripada elektronik pengguna, mainan kanak-kanak dan alatan kepada pakaian dan kasut – terdapat sejumlah 30 kategori yang anda akan temui di tapak web Banggood. Kategori ini dipecahkan lagi kepada lebih banyak subkategori.

Lebih daripada itu, Banggood mempunyai perkhidmatan pelanggan yang sangat interaktif dan berdedikasi yang tersedia 24/7 dan menyediakan penyelesaian yang mantap kepada semua pertanyaan pelanggannya. Selain itu, Banggood juga mempunyai sistem logistik dan pemenuhan yang sempurna.

Mengenai Atome

Beribu pejabat di Singapura dengan lebih 10,000 peniaga rakan kongsi dan tersedia di 10 pasaran, Atome menawarkan penggunanya pilihan dan kemudahan pilihan pembayaran yang fleksibel untuk pelbagai produk dan perkhidmatan. Aplikasi(beli sekarang bayar kemudian) ini membolehkan pembeli membahagikan pembelian mereka ke atas tiga pembayaran bulanan tanpa faedah dengan mengimbas kod QR dalam kedai peruncit rakan kongsi atau semasa membuat pembayaran di tapak web. Dengan membahagikan pembayaran mereka, pengguna Atome akan dapat mengurus belanjawan mereka dengan lebih baik sambil menjadikan produk dan perkhidmatan berkualiti lebih mudah dicapai.

Atome dipilih oleh orang dari seluruh dunia kerana syarat pembayarannya yang boleh diurus dan tempoh tiga bulan untuk membayar apa sahaja yang mereka beli pada bila-bila masa. Jika anda ingin menganggarkan kewangan anda tanpa perlu berkompromi dengan keinginan anda untuk membeli percetakan 3D, Atome ialah cara yang boleh dilakukan. Dapatkan apl sekarang dan lihat sendiri!

Bagaimana cara membayar menggunakan Atome?

 • Buat akaun percuma.
 • Apabila membeli pencetak 3D dan mendaftar keluar dari Banggood, pilih Atome sebagai pilihan pembayaran anda.
 • Log masuk ke akaun Atom anda.
 • Bayar sebahagian daripada jumlah bil dan baki kemudian – anda mempunyai tiga bulan untuk membayar!

Kesimpulan

Pencetak 3D adalah aset dari masa depan, itu sudah pasti. Mereka mempunyai pelbagai kegunaan dalam seni bina, kesenian, dan juga perubatan. Tidak lama lagi, pencetak 3D akan menentukan skop masa depan kami, dan kami akan berada di sana untuk menyaksikannya.

Jika anda sedang mencari pencetak 3D di Malaysia, Banggood mempunyai rangkaian yang besar-besaran; selain itu, ia juga membolehkan anda menggunakan apl Atome untuk membahagikan bil anda dengan lancar.

Main keywords of the article:

First Order up to RM15 off
Copyright 2023 Atome. All rights reserved.