AirTag Apple | Dapatkan Apple AirTag daripada Switch

by Starry

Feb 07 2022

Anda mungkin pernah menemui situasi sekali dalam hidup anda apabila anda tersalah letak atau hampir kehilangan iPhone atau mana-mana peranti ios anda. Saya tahu anda mengalami serangan jantung kecil itu apabila anda tidak menemui telefon anda di dalam poket anda. Perkara yang sama boleh berlaku pada barang berharga anda. IPhone atau Android boleh didapati dengan menggunakan lokasi GPS, tetapi bagaimana anda akan mencari kunci rumah anda? Pada masa itulah AirTag masuk. Kini anda boleh mencari item anda yang salah letak/dicuri/hilang dengan menggunakan AirTag. Baca artikel di bawah untuk mengetahui cara AirTag berfungsi.

Apakah AirTag?

Pada awal tahun 2021, Apple memperkenalkan peranti pengesan dan menamakannya AirTag. Ia lebih besar sedikit daripada syiling jika anda melihat saiznya. Walau bagaimanapun, Apple telah membuat peranti pengesan ini dengan teknologi yang hebat. Ia beroperasi pada bateri yang kecil dan boleh digantikan dengan yang baru selepas setahun. Peranti berfungsi sebaik sahaja disambungkan dengan iPhone 6 ke atas.

Bagaimanakah AirTag berfungsi?

Anda perlu memasang Cari apl saya pada peranti iOS anda. Seperti mana-mana produk Apple yang lain, harga AirTags adalah sama di setiap kedai. Anda perlu menyambungkannya dengan peranti ios melalui akaun iCloud. Jadi berikut ialah proses apabila anda menyambungkan iPhone, iPad, Mac anda dan jika anda tersalah letak mana-mana item berharga, anda boleh membuka apl Cari saya dan semak lokasi GPS item anda yang hilang. Jelas sekali, ia tidak menunjukkan lokasi tepat item tersebut, tetapi ia boleh menunjukkan lokasi dekat item tersebut. Selepas itu, anda boleh mencari secara manual. Tetapi jangan risau, itu tidak memerlukan banyak usaha.

Ciri-ciri AirTag

AirTag berukuran 1.26 inci panjang dan diperbuat daripada plastik (depan dan sisi) dan keluli (belakang). Jika anda menekan dan memutar ke kiri di bahagian belakang AirTag ia akan membawa anda ke baterinya. Ia mempunyai bateri yang boleh diganti, sama seperti jam tangan atau kalkulator. Ia mempunyai ciri lain seperti pembesar suara, Bluetooth dan cip Apple iU. Perkara terbaik ialah ia tidak memerlukan sebarang pengecasan.

Bagaimanakah Apple AirTag boleh berguna untuk anda?

Apabila anda membeli AirTag Apple daripada Switch, perkara pertama ialah menyambungkannya dengan iPhone anda. Hanya pegang dekat iPhone anda, dan logo AirTag akan muncul pada skrin. Hanya klik pada sambung. Anda juga boleh menamakan AirTag anda.

Katakan anda kehilangan barang. Perkara pertama ialah menghidupkan bunyi pada iPhone AirTag. Ia akan menghantar isyarat Bluetooth ke AirTag dan mengesan lokasi item.

Apl Cari saya akan memberitahu anda tentang lokasi GPS AirTag. Selain itu, dengan pembesar suara atau bunyi dihidupkan, anda boleh mencari item anda seperti yang ditunjukkan oleh bunyi. Sebaik sahaja anda berada berhampiran item tersebut, GPS akan menunjukkan “di sini.” Selain itu, apabila anda mempunyai AirTag disambungkan, ia akan menghantar isyarat kepada semua iPhone berdekatan. Isyarat ini ditangkap oleh iPhone yang betul dan dengan itu boleh dikesan dengan mudah. Anda boleh berkongsi lokasi AirTag anda dengan orang lain juga. Jika AirTag anda jatuh ke dalam air, anda tidak perlu risau dalam kes itu kerana ia kalis air sehingga had tertentu.

Satu lagi faedah penting ialah jika seseorang meletakkan AirTag di dalam beg/bagasi anda untuk mengintip anda, ia akan dikesan pada iPhone sebagai “AirTag berhampiran anda.” Anda boleh mengeluarkannya dengan cepat daripada barang-barang anda.

Switch dan Atome

Switch ialah salah satu daripada penjual semula Apple terbesar di Malaysia, mempunyai lebih daripada 30 kedai di seluruh negara. Anda boleh menemui iPhone, iPod, Mac, AirTags, Macbook Pro dan banyak lagi. Juga, ia menyediakan perkhidmatan pembaikan pintu ke pintu terbesar.

Apa itu Atome?

Beribu pejabat di Singapura dengan lebih 10,000 peniaga rakan kongsi dan tersedia di 10 pasaran, Atome menawarkan pengguna pilihan dan kemudahan pilihan pembayaran yang fleksibel (beli sekarang bayar kemudian) untuk pelbagai produk dan perkhidmatan. Apl ini membolehkan pembeli membahagikan pembelian mereka dengan 3 pembayaran bulanan tanpa faedah dengan mengimbas kod QR dalam kedai atau pembayaran tapak web peruncit rakan kongsi. Dengan membahagikan pembayaran mereka, pengguna Atome akan mengurus kewangan mereka dengan lebih baik sambil menjadikan produk dan perkhidmatan berkualiti lebih mudah dicapai (Muat turun apl).

Kesimpulan

Peristiwa malang, seperti kehilangan item, boleh berlaku kepada sesiapa sahaja. Tetapi menyimpan peranti penjejakan seperti Apple airTab boleh membantu anda mengetahui lokasi sebenar item anda yang hilang. Walau bagaimanapun, Airtag tidak serasi dengan Android. Anda boleh mencari AirTags pada Suis dan membayar bil anda dengan Atome. Switch menawarkan produk Apple atas kesulitan anda dan menawarkan perkhidmatan pembaikan. Dengan Atome, anda boleh membayar jumlah yang sesuai dengan anda.

Main keywords of the article:

First Order up to RM15 off
Copyright 2023 Atome. All rights reserved.