Capai keselamatan dahulu dengan Baby Car Seat Malaysia

by Starry

Jan 24 2022

Menjadi ibu bapa adalah satu rahmat, tetapi itu juga bermakna perlu melindungi anak anda dan memastikan tiada apa yang boleh menyakiti mereka. Jika anda sedang mencari tempat duduk kereta bayi di Malaysia, anda telah datang ke tempat yang betul kerana Quinton adalah jenama terbaik untuk kerusi kecil si kecil anda. Kerusi kereta bayi Malaysia oleh Quinton bukan sekadar tempat duduk, tetapi ia memastikan anak anda duduk dengan selamat dan selesa semasa anda memandu. Peraturan lalu lintas untuk kanak-kanak dan bayi di dalam kereta telah menjadi sangat ketat, dan Malaysia telah mula memandang seriusnya, justeru inovasi menakjubkan oleh Quinton untuk kerusi kereta bayi Malaysia. Memastikan fikiran anda tenang dan anak anda dilindungi, kerusi kereta di Malaysia adalah yang paling laris.

Perlukan Tempat Duduk Kereta

Apabila anda menjadi ibu bapa, anda mahu melakukan segala-galanya dengan betul; anda rasa ingin memberikan yang terbaik kepada anak anda. Semuanya bermula dengan keselamatan dan kesihatan. Perlu diambil kira bahawa kerusi kereta adalah penting untuk peralatan bayi tidak kira betapa selamatnya anda memegang anak anda di dalam kereta yang bergerak. Kerusi kereta bayi Malaysia atau, jika dikatakan, kerusi kereta bayi terbaik Malaysia ditawarkan oleh Quinton. Tempat duduk biasanya dipasang ke dalam kereta di tempat duduk penumpang atau kawasan bagasi kereta, yang diubah suai dengan sewajarnya. Penggunaan tempat duduk kereta ini di Malaysia memastikan anak anda berada dalam kedudukan yang selamat dan tidak membiarkan selekoh dan pergerakan menaiki kereta mencederakan kanak-kanak itu. Tempat duduk disesuaikan dengan baik untuk bayi dan kereta. Ramai ibu bapa kali pertama tidak merasakan keperluan untuk kerusi kereta bayi di Malaysia, tetapi insiden berbeza telah membuktikan kepentingan kerusi kereta ini. Anda mungkin merasakan anak anda menjadi rewel jika anda tidak memegangnya, tetapi selekoh dan tersentak secara tiba-tiba boleh menyebabkan kecederaan otot pada bayi anda. Semasa memegang anak anda semasa menaiki kereta, mereka menghadapi risiko kecederaan yang lebih tinggi daripada berada di kerusi kereta bayi Malaysia.

Asas Tempat Duduk Kereta

Tempat duduk kereta Malaysia, yang sangat asas, biasanya mempunyai badan plastik yang agak bujur. Bahagian dalam setiap tempat duduk kereta bayi, malah tempat duduk kulit kereta Malaysia untuk bayi, mempunyai buih serta penyokong leher dan belakang yang selesa. Tempat duduk kereta bayi asas Malaysia mempunyai tempat letak kaki dan kawasan paha untuk meletakkan setiap paha secara berasingan; terdapat tempat letak tangan dan sokongan belakang yang sangat selesa. Biasanya, anak-anak berada dalam posisi separuh duduk yang juga membantu mereka tidur. Jenama Quinton untuk kerusi kereta bayi adalah yang terbaik dan mempunyai tempat duduk kereta terbaik Malaysia, malah tempat duduk kereta terbaik Malaysia 76y. Anda akan dapati banyak kerusi kereta bayi Malaysia di laman web ini, dan anda boleh memilih yang anda inginkan untuk anak anda. Biasanya, semuanya diperbuat daripada sejenis plastik terpakai semula. Mereka semua mempunyai satu atau dua tali dengan gesper untuk mengikat bayi di dalam tempat duduk semasa ia diletakkan di dalam kereta. Sesetengah kereta tidak mempunyai kawasan tempat duduk bayi di dalamnya, tetapi anda boleh mencari alternatif untuk membetulkan tempat duduk di dalam kereta, terima kasih kepada Quinton.

Umur untuk Tempat Duduk Kereta

Walaupun segala-galanya sudah tua dalam soal keselamatan, perkara tidak boleh dipandang ringan—mengingat bahawa kanak-kanak cuai dan tidak akan mendengar orang dewasa dengan mudah. Tidak memakai tali pinggang keledar semasa memandu adalah salah satu perkara yang kanak-kanak selalu bergaduh. Untuk langkah keselamatan yang lebih baik, ramai ibu bapa meletakkan anak mereka di tempat duduk kereta untuk masa yang lebih lama, dan boleh dikatakan, Quinton menawarkan kerusi kereta bayi Malaysia untuk kanak-kanak berumur 36 bulan hingga 12 tahun. Tiada usia di mana ibu bapa mungkin berasa selamat untuk tidak mengambil langkah tambahan—memandangkan jenama itu menawarkan pelbagai tempat duduk kereta mengikut permintaan ibu bapa yang berbeza. Sesetengah ibu bapa menggunakan kerusi kereta untuk kanak-kanak dan bayi mereka, manakala yang lain terus menggunakannya untuk kanak-kanak yang lebih besar. Kebiasaannya kerusi kereta bayi Malaysia telah digunakan untuk kanak-kanak berumur 10 tahun. Semuanya terpulang kepada keutamaan.

Ciri-ciri terlaris Car Seats Malaysia

Tempat duduk kereta bayi Quinton Malaysia telah menjadi agak popular sejak beberapa tahun. Mereka menawarkan pelbagai jenis dan gaya tempat duduk kereta. Setiap tempat duduk mempunyai senarai semak ciri khusus yang membenarkan berat dan umur kanak-kanak tertentu. Tempat duduk kereta bayi yang paling popular di Malaysia ialah:

  • Infinite 360- berputar ke semua arah. Pergerakan licin dan seperti pusing sepanjang perjalanan.
  • Onespin+ 360- Untuk kanak-kanak yang sedang membesar dengan lebih banyak ruang, untuk kanak-kanak sehingga umur sepuluh tahun.
  • Max Air, tempat duduk bayi untuk bayi besar.

Atome dan Quinton

Beribu pejabat di Singapura dengan lebih 10,000 peniaga rakan kongsi dan tersedia di 10 pasaran, Atome menawarkan penggunanya pilihan dan kemudahan pilihan pembayaran yang fleksibel untuk pelbagai produk dan perkhidmatan. Aplikasi ini membolehkan pembeli membahagikan pembelian mereka ke atas tiga pembayaran bulanan tanpa faedah dengan mengimbas kod QR dalam kedai peruncit rakan kongsi atau semasa membuat pembayaran di tapak web. Dengan membahagikan pembayaran mereka, pengguna Atome akan dapat mengurus belanjawan mereka dengan lebih baik (beli sekarang bayar kemudian) sambil menjadikan produk dan perkhidmatan berkualiti lebih mudah dicapai.

Scan QR code to download the Atome app
Imbas QR untuk memuat turun apl Atome

Kesimpulan

Keibubapaan membuahkan hasil tetapi memerlukan banyak kesabaran dan tanggungjawab, dan ia memerlukan tenaga dan keputusan yang bijak. Kerusi kereta bayi Malaysia adalah satu tekanan, kerana mengetahui anak anda selamat dan terjamin semasa menaiki kereta. Beli kerusi kereta Malaysia pilihan anda sekarang dan pastikan anak anda dilindungi dengan baik.

Main keywords of the article:

First Order up to RM15 off
Copyright 2023 Atome. All rights reserved.